Facebook Pixel Βρήκε τον μπελά της η Κίνα! Κοινό μέτωπο Ινδίας-Βιετνάμ για την αναχαίτιση του κινδύνου στον Ινδοειρηνικό
Life
| 2023-04-11 22:35:00

Βρήκε τον μπελά της η Κίνα! Κοινό μέτωπο Ινδίας-Βιετνάμ για την αναχαίτιση του κινδύνου στον Ινδοειρηνικό

του Γεωπόλδου
Βρήκε τον μπελά της η Κίνα! Κοινό μέτωπο Ινδίας-Βιετνάμ για την αναχαίτιση του κινδύνου στον Ινδοειρηνικό

Η Ινδία και το Βιετνάμ προετοιμάζονται από κοινού για να αντιμετωπίσουν μια επιθετική Κίνα στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού μέσω ενός θαλάσσιου νομικού πλαισίου.

Η Ινδία και το Βιετνάμ προετοιμάζονται από κοινού για να αντιμετωπίσουν μια επιθετική Κίνα στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού μέσω ενός θαλάσσιου νομικού πλαισίου ......

Στις 10 Απριλίου 2023, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας (NSA) της Ινδίας, Ατζίτ Ντοβάλ, συναντήθηκε με τον Στρατηγό Λαμ, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ και Υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας για να συζητήσει την κατάσταση που προέκυψε με την κινεζική επιθετικότητα στις αντίστοιχες περιοχές.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι δύο πλευρές στη συνάντηση επιβεβαίωσαν τη σημασία της διατήρησης και προώθησης της ειρήνης και της σταθερότητας, της ασφάλειας στη θάλασσα, της ελευθερίας, της ναυσιπλοΐας και των υπερπτήσεων στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.

Και οι δύο πλευρές χωρίς να αναφέρουν το όνομα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (ΛΔΚ) τόνισαν τη σημασία της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS) και επιβεβαίωσαν την πεποίθησή τους ότι τυχόν διαφορές πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και όχι με την προσφυγή σε απειλές, επιθετικότητα ή μονομερή ή βίαιη αλλαγή του status quo.

Και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για περαιτέρω εμβάθυνση της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών και ενίσχυση των δεσμών σχετικά με τη στρατηγική, την ασφάλεια και τη σταθερότητα των δύο χωρών και του κόσμου γενικότερα.

Σημείωσαν τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του "δεύτερου διαλόγου για την ασφάλεια Ινδίας-Βιετνάμ" τον Σεπτέμβριο του 2022 στο Νέο Δελχί και συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεχιζόμενη συνεργασία σε ανταλλαγές, ανάπτυξη ικανοτήτων και εκπαίδευση αξιωματούχων του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας του Βιετνάμ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νιτγιανάντ Ράι κάλεσε τον Στρατηγό Λαμ, ενώ π Βιετναμέζος Υπουργός κάλεσε επίσης τον Αντιπρόεδρο της Ινδίας, Τζαγκντίπ Ντανκάρ.

Ιδιαίτερα, η Κίνα και το Βιετνάμ βρίσκονται σε αντιπαράθεση από το ξέσπασμα του Σινο-Βιετναμέζικου Πολέμου το 1979, από τότε, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις τριβής μεταξύ των δύο χωρών (1980, 1981, 1983, 1984, 1984, 1986 και 1987).

Οι συγκρούσεις τελικά κορυφώθηκαν το 1991.

Παρ ' όλα αυτά, το Βιετνάμ μαζί με τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και τη Μαλαισία, εμπλέκονται σε μια παρατεταμένη θαλάσσια διαμάχη στη θάλασσα της Νότιας Κίνας (SCS).

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitcs.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags