Facebook Pixel SOS για το μεταναστευτικό από Ιταλία ! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα
Life
| 2023-04-13 04:33:00

SOS για το μεταναστευτικό από Ιταλία ! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα

του Γεωπόλδου
SOS για το μεταναστευτικό από Ιταλία ! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα

Η απόφαση ελήφθη υπό το πρίσμα της εξαιρετικής αύξησης της ροής μεταναστών μέσω των διαδρομών της Μεσογείου.

SOS εξέπεμψε η Ιταλία για το μεταναστευτικό. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η κυβέρνηση σε όλη τη χώρα για το μεταναστευτικό. Η απόφαση ελήφθη υπό το πρίσμα της εξαιρετικής αύξησης της ροής μεταναστών μέσω των διαδρομών της Μεσογείου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης υποστηρίζεται με αρχικό δάνειο πέντε εκατομμυρίων ευρώ και θα διαρκέσει έξι μήνες, αναφέρουν τα ιταλικά Media.

H ιταλική εφημερίδα il Giornale, όπως μετέφερε το Βαλκανικό Περισκόπιο, υποστηρίζει,  ότι η μεταναστευτική ροή «καταγράφει αύξηση 300%».

Ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι ανέφερε ότι «το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί μόνο του, η λύση του συνδέεται μόνο με μια συνειδητή και υπεύθυνη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Τι θα γίνει με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης;

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι χάρη στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα είναι δυνατή η εφαρμογή ταχύτερων διαδικασιών και δράσεων: με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατή η αύξηση και ενίσχυση των δομών που στοχεύουν στον επαναπατρισμό όσων δεν δικαιούνται να μείνουν στην Ιταλία, ενίσχυση των δραστηριοτήτων αναγνώρισης και απέλασης.

Θα είναι δυνατό να διασφαλιστούν πιο αποτελεσματικές και έγκαιρες απαντήσεις όσον αφορά τη διαχείριση των μεταναστών και τη διαμονή τους στην εθνική επικράτεια.

Η Πολιτική Προστασία και ο Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός θα συμμετάσχουν επίσης «με την πλούσια εμπειρία και τον εξοπλισμό τους».

Εκτελεστικοί κύκλοι επισημαίνουν επίσης ότι πέντε εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί από το Ταμείο για εθνικές έκτακτες ανάγκες για την ενεργοποίηση και έναρξη των πρώτων επειγόντων μέτρων.

 

Τρεις χιλιάδες αποβιβάσεις μεταναστών…

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εργασίες για το μεταναστευτικό . Εξετάζεται μια σειρά τροπολογιών για να σταματήσει το κύμα αφίξεων στις ιταλικές ακτές. Συγκεκριμένα, τα υπό εξέταση μέτρα αφορούν την ειδική προστασία των αιτούντων άσυλο και τον επαναπατρισμό λαθρομεταναστών.

 Δεν είναι τυχαίο ότι πραγματοποιήθηκε και σύνοδος κορυφής στο Viminale μεταξύ του υφυπουργού Εσωτερικών, Νίκολα Μολτένι, και ορισμένων μελών της πλειοψηφίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Nova , πηγές της Lega υπογραμμίζουν ότι το πλαίσιο γίνεται όλο και πιο δύσκολο όσο περνούν οι μέρες.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι έγιναν 3.000 αποβιβάσεις τις τελευταίες τρεις ημέρες και τονίζει τη σοβαρή κατάσταση στην Τυνησία από όπου κυρίως τα μεταναστευτικά κύματα φθάνουν στις ιταλικές ακτές.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags