Facebook Pixel Σοκαριστικό θέαμα από δορυφόρο! Οι Ρώσοι σκίζουν τη γη στα δύο στην Ουκρανία
Life
| 2023-04-13 00:29:00

Σοκαριστικό θέαμα από δορυφόρο! Οι Ρώσοι σκίζουν τη γη στα δύο στην Ουκρανία

του Γεωπόλδου
Σοκαριστικό θέαμα από δορυφόρο! Οι Ρώσοι σκίζουν τη γη στα δύο στην Ουκρανία

Αεροφωτογραφίες αποκαλύπτουν την ύπαρξη μιας τεράστιας τάφρου μήκους 76 χιλιομέτρων.

Ένα σοκαριστικό θέαμα αποκάλυψαν δορυφορικές εικόνες από την Ουκρανία! Πρόκειται για μία τεράστια ουλή στην επιφάνεια της γης, κάτι που δείχνει, ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για την ουκρανική αντεπίθεση με «γιγάντια τάφρο».

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διάνοιξης μιας γιγαντιαίας τάφρου μήκους 72 χιλιομέτρων στη νότια Ουκρανία, εν αναμονή μιας αντεπίθεσης που επιδιώκει να εξαπολύσει το Κίεβο και πιστεύεται ότι θα γίνει προς το τέλος του μήνα.

 

Η γιγάντια τάφρος σκάβεται στην περιοχή της Ζαπορίζια , τμήματα της οποίας ελέγχονται από τις ρωσικές δυνάμεις, ιδίως το πυρηνικό εργοστάσιο, που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Το τεράστιο όρυγμα βρίσκεται 80 χιλιόμετρα από τις σημερινές γραμμές του μετώπου.

Η γιγάντια τάφρο περιλαμβάνει αντιαρματικές θέσεις.

Οι φωτογραφίες  που ελήφθησαν έδειχναν ανθρώπους με στρατιωτική στολή να σκάβουν τμήματα της τάφρου, τα οποία η  βρετανική εφημερίδα The Sun ανέφερε ότι ήταν εργάτες από τρίτη χώρα.

Η διαδικασία διάνοιξης της τάφρου ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες και από δύο κατευθύνσεις.

Η τάφρος διακρίνεται από το διάστημα

Επειδή η τάφρος εκτείνεται σε δεκάδες χιλιόμετρα, μπορεί πλέον να φαίνεται από το διάστημα.

Η «Sun» ανέφερε ότι ο δορυφόρος Sentinel-2, ο οποίος λαμβάνει τακτικά εικόνες υψηλής ανάλυσης των επιφανειών της θάλασσας και της γης, παρακολουθούσε την τάφρο, η οποία έμοιαζε με μια βαθιά ουλή στην επιφάνεια της Γης.

Το Κέντρο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας στην Ουκρανία ήταν το πρώτο που αναφέρθηκε στην τάφρο, η οποία φέρει το στυλ του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, γνωστό ως «πόλεμος χαρακωμάτων».

Τι περιμένουν οι αναλυτές

Στρατιωτικοί αναλυτές αναμένουν ότι το Κίεβο θα εκμεταλλευτεί τον καλύτερο καιρό για να αναλάβει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης με την υποστήριξη νέων παρτίδων δυτικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων τανκς και νέων δυνάμεων που εκπαιδεύονται στη Δύση.

Είναι πιθανό οι ουκρανικές δυνάμεις να επιδιώξουν να διεισδύσουν στον χερσαίο διάδρομο μεταξύ της Ρωσίας και της χερσονήσου της Κριμαίας, για να κατευθυνθούν από τη Ζαπορίζια προς τη Μελιτόπολη και την Αζοφική Θάλασσα. Αυτό θα μπορούσε να χωρίσει τις ρωσικές δυνάμεις στα δύο.

 Οι δυνάμεις του Κιέβου αντιμετωπίζουν μια τρομερή πρόκληση να εκδιώξουν τις ρωσικές δυνάμεις. Οι εμπροσθοφυλακές τους πιθανότατα θα συναντούσαν ναρκοπέδια, αντιαρματικά χαρακώματα και άλλα εμπόδια, ενώ εκτεταμένα συστήματα τάφρων θα παρείχαν κάλυψη στις δυνάμεις της Μόσχας.

Το Κρεμλίνο θέλει το Κίεβο να αναγνωρίσει την κυριαρχία της Ρωσίας στην Κριμαία και επίσης να αναγνωρίσει την προσάρτηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο των ουκρανικών επαρχιών Ντόνετσκ, Χερσώνα, Λουχάνσκ και Ζαπορίζια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags