Facebook Pixel Παγκόσμια ανησυχία σε περίπτωση που η Κίνα εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Ταϊβάν
Life
| 2023-04-19 00:29:00

Παγκόσμια ανησυχία σε περίπτωση που η Κίνα εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Ταϊβάν

Sportdog Team
Παγκόσμια ανησυχία σε περίπτωση που η Κίνα εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Ταϊβάν

Εάν η Κίνα εισβάλει στην Ταϊβάν, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι, είναι πιθανό να εξαπολύσει έναν «ορυμαγδό» ψηφιακών χτυπημάτων κατά των Ηνωμένων Πολιτειών την ίδια στιγμή.

Ενώ μεγάλο μέρος της προσοχής του κόσμου στον τομέα της κυβερνοασφάλειας είναι στην απόκρουση των ρωσικών παρεμβάσεων κατά της Ουκρανίας, όμως οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν όλο και περισσότερο για μια άλλη αυξανόμενη απειλή: τις επιθέσεις από την Κίνα σε αμερικανικό έδαφος.

Εάν η Κίνα εισβάλει στην Ταϊβάν, λένε, είναι πιθανό να εξαπολύσει έναν «ορυμαγδό» ψηφιακών χτυπημάτων κατά των Ηνωμένων Πολιτειών την ίδια στιγμή.

 

Το Πεκίνο συνεχίζει να εκπέμπει τολμηρές απειλές κατά του νησιού. Πιο πρόσφατα, η Κίνα ανανέωσε τις στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί ως απάντηση στις συναντήσεις της περασμένης εβδομάδας στις ΗΠΑ μεταξύ του προέδρου της Ταϊβάν και των ηγετών της Βουλής – μια συνάντηση που η Κίνα αποκάλεσε «πρόκληση».

Κορυφαίοι νομοθέτες, η κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ και αξιωματούχοι κυβερνοασφάλειας έχουν προειδοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι εάν συμβεί μια εισβολή, η Κίνα πιθανότατα θα προσπαθήσει να περιορίσει κρίσιμα συστήματα των ΗΠΑ με κυβερνοεπιθέσεις σε στρατιωτικά συστήματα μεταφορών όπως λιμάνια και σιδηρόδρομοι ή εναντίον βασικών πολιτικών υπηρεσιών όπως το νερό και ο ηλεκτρισμός .

«Εάν ο Σι Τζινπίνγκ προχωρήσει στην Ταϊβάν, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι θα εξαπολύσει κυβερνοεπιθέσεις κατά των Ηνωμένων Πολιτειών στο πλαίσιο της επιχείρησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Mike Gallagher (R-Wis.), πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής της Βουλής για την Κίνα. ταχυδρομημένη δήλωση. «Αυτό πιθανότατα θα περιλαμβάνει επιθέσεις στο ηλεκτρικό μας δίκτυο, στα συστήματα ύδρευσης και στην υποδομή επικοινωνιών μας — ειδικά κοντά σε βασικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Κινέζοι χάκερ θα μπορούσαν επίσης να επιτεθούν στα δίκτυα εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στον στρατό ή σε φορείς εκμετάλλευσης κρίσιμων υποδομών, κρατώντας τα συστήματά τους όμηρο για πληρωμές λύτρων.

«Αν αποκτήσετε τη σωστή αλυσίδα εφοδιασμού, μπορεί να έχει πολλά αποτελέσματα έναντι πολλών στόχων», δήλωσε ο John Hultquist, επικεφαλής της Mandiant Intelligence Analysis στο Google Cloud.

Η Κίνα θεωρείται ως ένα από τα πιο επικίνδυνα έθνη στον κυβερνοχώρο και οι επιχειρήσεις κατασκοπείας της στον κυβερνοχώρο συγκαταλέγονται μεταξύ ορισμένων από τις κορυφαίες έρευνες της κυβέρνησης των ΗΠΑ που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο. Ο διευθυντής του FBI Christopher Wray είπε το 2020 ότι η υπηρεσία του ανοίγει μια νέα έρευνα για μια κινεζική προσπάθεια αντικατασκοπείας κάθε 10 ώρες και οι μισές από τις έρευνες αντικατασκοπείας του FBI σχετίζονται με την Κίνα. Και οι εκτιμήσεις απειλών της κοινότητας πληροφοριών έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η Κίνα είναι «σχεδόν σίγουρα ικανή» να εξαπολύσει αποτρεπτικές και καταστροφικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Αλλά η Κίνα δεν έχει αποδείξει πλήρως τις καταστροφικές της ικανότητες στον κυβερνοχώρο στον κόσμο σε σύγκριση με τη Ρωσία ή το Ιράν. Αυτό κάνει πιο δύσκολο να γνωρίζουν πώς ακριβώς θα το κάνουν.

«Αυτά θα είναι δοκιμές ανθεκτικότητας για εμάς», δήλωσε ο Mark Montgomery, διευθυντής της επόμενης ομάδας CSC 2.0 της Επιτροπής Cyberspace Solarium, σχετικά με το φάσμα των πιθανών κυβερνοεπιθέσεων από την Κίνα.

Εδώ είναι πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν μερικά από τα πιο πιθανά σενάρια.

 

Στρατιωτικά και συγκοινωνιακά δίκτυα

Τα στρατιωτικά συστήματα και οι μέθοδοι μεταφοράς στρατευμάτων και προμηθειών που θα βοηθήσουν την Ταϊβάν είναι πιθανό να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για τους Κινέζους χάκερ.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί πολλές φορές να στείλει στρατεύματα των ΗΠΑ στην Ταϊβάν σε περίπτωση κινεζικής εισβολής, κάτι που η Κίνα θα ήθελε να σταματήσει. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη στόχευση δικτύων λιμένων στη Δυτική Ακτή, αεροδρόμια και άλλα δίκτυα μεταφοράς που μετακινούν στρατεύματα.

«Εάν το Πεκίνο φοβόταν ότι επίκειται μια μεγάλη σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αναλάβει επιθετικές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο εναντίον κρίσιμων υποδομών και στρατιωτικών πόρων των ΗΠΑ παγκοσμίως», προειδοποίησε η ετήσια αξιολόγηση απειλών της κοινότητας πληροφοριών των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο.

Η έκθεση τόνισε ότι «ένα χτύπημα αυτό θα είχε σχεδιαστεί για να αποτρέψει τη στρατιωτική δράση των ΗΠΑ παρεμποδίζοντας τη λήψη αποφάσεων των ΗΠΑ, προκαλώντας κοινωνικό πανικό και παρεμβαίνοντας στην ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων».

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags