Με την υπ’ αριθμόν 1062 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 15/11/2012 μετακινήθηκε στις Βρυξέλλες ο δημοσιογράφος Γιώργος Συριόπουλος. Ποιο το αντικείμενο της εργασίας του; Τον συντονισμό μεταξύ της ΕΡΤ και του καναλιού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!

Η εύλογη απορία: τι είναι το «κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»; Ας πούμε κάτι σαν το κανάλι της Βουλής.

Δεύτερη απορία: χρειάζεται «συντονιστής» μεταξύ των δύο καναλιών; Σαφώς και όχι. Γιατί τότε πρέπει η ΕΡΤ να στείλει άνθρωπο στις Βρυξέλλες, πληρώνοντας μισθούς, μετακινήσεις, εισιτήρια και ξενοδοχεία, περιαγωγές κινητών τηλεφώνων και άλλα πολλά;

Με ένα σμπάρο δύο... ρουσφέτια όμως: αφενός ο Συριόπουλος μετακινήθηκε στις Βρυξέλλες όπου το ήθελε διακαώς, και αφετέρου άδειασε η θέση του διευθυντή του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση» (που κατείχε ο προαναφερθείς) για βολευτεί ένας ακόμη.

Α, να μην το ξεχάσουμε. Ο Συριόπουλος, ύστερα από πρόταση (και αυτή) του Αιμίλιου Λιάτσου, πλην του μισθού του θα λαμβάνει μηνιαίως επίδομα ύψους 1.300 ευρώ!

Εύγε... Για την ιστορία, ο Λιάτσος είχε αρνηθεί στον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μέση Ανατολή, Πάνο Χαρίτο, να μεταβεί στη Γάζα για να καλύψει το αιματοκύλισμα των αμάχων Παλαιστινίων, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση.