Την ίδια στιγμή που η «Ημερησία « (του εργοδότη του στο MEGA) αποθεώνει τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, υψώνοντας ασπίδα προστασίας σε όσους τον κατηγορούν, ο Πρετεντέρης στην εφημερίδα «Τα Νέα» αποκάλεσε ευθέως την πολιτική Στουρνάρα ως «κατοχική».

Την ίδια στιγμή η «Ημερησία» λέει ότι «εφ’ όσον αυτά συμφωνήθηκαν με την Τρόικα, πρέπει να συμφωνηθούν», ο Πρετεντέρης όμως απαντά «Εάν συμφωνήσατε ανοησίες με την Τρόικα, κακώς τις συμφωνήσατε»!

Κι άλλο ...μνημόνιο στο MEGA;

Έρχεται και τρίτο «Μνημόνιο» στο MEGA; Γίνονται συζητήσεις στο κανάλι αν θα καταβληθούν τα 10 εκατ. ευρώ που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του αυτή τη χρονιά ή θα επιλέξουν τη λύση των περικοπών, με νέες μειώσεις αποδοχών και απομάκρυνση περίπου 100 ατόμων, δηλαδή με μείωση των εργαζομένων περίπου στους 400.

Θυμίζουμε πως στο κανάλι έχουν προηγηθεί δύο μεγάλες μειώσεις αποδοχών και συνεχείς απομακρύνσεις εργαζομένων. Μεταξύ των μετόχων του MEGA υπάρχει ισχυρή διαφωνία για το αν θα πρέπει να προχωρήσουν σύντομα και σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή οι ζημιές θα περιοριστούν με νέο κύκλο περικοπών. Κάποιοι μέτοχοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να «διασώσουν» το κανάλι από ενδεχόμενη κατάρρευση, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι ήδη έχει υποβαθμιστεί ο ρόλος του.