Ουσιαστικά το ΕΣΡ εγκρίνει τη στάση του MEGA το όποιο δήλωσε στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών πως είχε πάρει 98 εκατ. ευρώ ομολογιακό δάνειο και ανακοίνωσε μέσω του δελτίου ειδήσεων του πως έλαβε μόνο 10 εκατ. ευρώ, κόβοντας τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τους όρους του δανείου.

Σύμφωνα με τον αιτιολογικό της απόφασης, είναι στη διακριτική ευχέρεια του σταθμού να προβάλλει τις ανακοινώσεις των κομμάτων. Στην απόφαση μειοψήφησε η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Λίνα Αλεξίου, η οποία πρότεινε να επιβληθεί σύσταση στον τηλεοπτικό σταθμό.

Τσουχτερά πρόστιμα

Συνέχεια στην επιβολή προστίμων «μαμούθ» για την παράνομη προβολή των τηλεπαιχνιδιών Super Game, Boing και Τηλεκύβος, που μεταδίδονται χωρίς την άδεια της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ), έδωσε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1 και ALPHA να καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα ύψους 500.000 ευρώ, παράλληλα με την ηθική κύρωση να αναφέρουν κατά τη διάρκεια προβολής τους την επιβολή των προστίμων.

Αναλυτικά, πρόστιμο 400.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ANT1 (από 100.000 ευρώ για κάθε προβολή του τηλεπαιχνιδιού Super Game στις 5 και 10/12, 3,4,5/1 και για την προβολή του τηλεπαιχνιδιού "Τηλεκύβος" στις 17,20,21/12 και 3,4,5/1) και 100.000 ευρώ στον ALPHA για το τηλεπαιχνίδι "Boing στις 10 και 11/1.

Πρόστιμο συνολικού ύψους 25.000 ευρώ επιβλήθηκε, επίσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL για υβριστικές αναφορές, απρεπείς χαρακτηρισμούς και κακοποίηση της γλώσσας, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα. Τα πρόστιμα αφορούν τους χαρακτηρισμούς του δημοσιογράφου για τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ στις 23/5/12 (5.000 ευρώ), για τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη στις 26/9/12 (10.000 ευρώ) και για τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη (10.000 ευρώ).

Επίσης, αναμένεται η εισήγηση του δικηγόρου και ειδικού επιστήμονα του ΕΣΡ, Αλέξανδρου Οικονόμου, στο αίτημα των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 96,0 να τους εκχωρηθεί ο σταθμός.

Κατά τα λοιπά, οριστική διακοπή και ανάκληση βεβαιώσεως επιβλήθηκε στους σταθμούς Ράδιο City του νομού Ροδόπης και Tele Κρήτη του νομού Λασιθίου, ενώ, απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας (επανεξέτασης) του διαδικτυακού τόπου zougla.gr για άδεια μετάδοσης τηλεοπτικού προγράμματος.

Left.gr εναντίον Πρετεντέρη!

Με τίτλο «Ο Γιάννης Πρετεντέρης και η δημοκρατία» το site του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ απαντά στο χθεσινό σχόλιο του δημοσιογράφου στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας «Τα Νέα»:

“Και επειδή ούτε η βλακεία ούτε η παράνοια πάνε στα βουνά, η «Αυγή», ο «Ριζοσπάστης» και το left gr. ανέλαβαν να με επαναφέρουν στην τάξη για όσα έγραφα εδώ για τον αδικοχαμένο Κομαντάντε». »Ο γράφων θεωρεί ότι η συντεταγμένη ελευθερία, η πολιτική δημοκρατία και το κράτος δικαίου προέχουν όλων των πραγμάτων. Αποτελούν απόλυτη και θεμελιώδη συνθήκη κοινωνικής οργάνωσης». Γιάννης Πρετεντέρης 11/2/2013.

Προσπερνάμε το γεγονός ότι δεν είδαμε το γράφοντα να υπερασπίζεται όλα τα παραπάνω στην χώρα μας, για παράδειγμα στην περίπτωση της προεκλογικής διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών (που παρεπιμπτόντως αθωώθηκαν σήμερα και οι τελευταίες) ή της βίαιης καταστολής όλων των απεργιακών κινητοποιήσεων ή της τρομοκράτησης των κατοίκων στην Χαλκιδική ή ….. (συμπληρώστε το κενό, άλλωστε πρόκειται περί άπειρων περιπτώσεων). Ας προσπεράσουμε, επίσης και γνωστές δηλώσεις του κ. Πρετεντέρη περί «παρακινδυνευμένης επιλογής των εκλογών», όπως και το σχόλιο ότι η εκλογική νίκη της ΝΔ με 29% είναι ένα «ξεκάθαρο και σαφές αποτέλεσμα». Και το προσπερνάμε με γενναιοδωρία, καθώς φαίνεται ότι αδυνατεί να απαντήσει στο ερώτημα που του θέσαμε σε προηγούμενο κείμενο στο οποίο κάνει σήμερα ‘φιλότιμες’ προσπάθειες να απαντήσει μέσω της στήλης του στα ΝΕΑ. Πώς γίνεται βέβαια το 29% της ΝΔ να είναι ένα ξεκάθαρο και σαφές αποτέλεσμα, ενώ οι εκλογικές νίκες του Τσάβες με ποσοστά άνω των 50% να είναι αντιδημοκρατικές, μάλλον θα μείνει ένα ερώτημα αναπάντητο.

Σε κάθε περίπτωση, συστήνουμε στον κ. Πρετεντέρη (για την προσωπική του καλλιέργεια) να ανοίγει μία στο τόσο και καμία ξένη εφημερίδα (αφού η Αυγή και ο Ριζοσπάστης του πέφτουν πολύ λίγες). Για παράδειγμα, την εφημερίδα των New York Times, η οποία στην τελευταία επανεκλογή του Τσάβες είχε φιλοξενήσει μία ανάλυση του Mark Weisbrot για τις εκλογικές νίκες του Ούγκο Τσάβες. Καλή ανάγνωση!».