Facebook Pixel Τα ψέματα για το ...μαύρο της ΕΡΤ!
Life
| 2013-07-09 14:31:00

Τα ψέματα για το ...μαύρο της ΕΡΤ!

Τα ψέματα για το ...μαύρο της ΕΡΤ!

Ο δικηγόρος Θανάσης Παπαγεωργίου αμφισβήτησε την κυβερνητική απόφαση να πέσει …μαύρο στην ΕΡΤ!

Ο πρώην πρόεδρος επιβεβαίωσε πως η ΕΡΤ δεν είχε κανένα οικονομικό πρόβλημα και πως η εξυγίανσης της επιτεύχθηκε αθόρυβα και με την εταιρεία σε λειτουργία: «Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, πίεζαν το Γιώργο Παπανδρέου να κλείσει την ΕΡΤ» αποκάλυψε και πρόσθεσε και πως οι διαδικασίες των αλλαγών στην ΕΡΤ, όπως το κλείσιμο της «Ραδιοτηλεόρασης», πάγωσαν επί κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου και υπουργίας Παντελή Καψή.

Ο Παπαγεωργίου διέψευσε κατηγορηματικά δύο από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να κλείσει την ΕΡΤ. Αυτό με τα περίφημα …6 λογιστήρια, κι εκείνο με τη «μετακίνηση του υπάλληλου που δεν μπορούσε να γίνει από την Κατεχάκη στην Αγία Παρασκευή». Όχι μόνο τον υπάλληλο, αλλά ολόκληρη τη ροή της ΕΤ1 μεταφέραμε στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής» είπε.

Απάντηση για το Αρχείο της ΕΡΤ

Σχετικά με φήμες που αναμεταδίδονται από έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα, περί δήθεν λεηλασίας υλικού από το Αρχείο της ΕΡΤ το τελευταίο διάστημα, η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δηλώνουν τα παρακάτω:

- Από τις 11 Ιουνίου και μέχρι σήμερα, δεν έχει φύγει από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο καθόλου αρχειακό υλικό προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Το προσωπικό του Μουσείου – Αρχείου, ανεξαρτήτως ειδικότητας ή θέσης, διασφαλίζει την ακεραιότητα του αρχειακού πλούτου της ΕΡΤ, με τη νυχθημερόν παρουσία του στους χώρους φύλαξης του υλικού στο Ραδιομέγαρο. Οι κάμερες ασφαλείας, εξάλλου, μπορούν να πιστοποιήσουν τα παραπάνω και να διαψεύσουν οιονδήποτε κακόβουλο ισχυρισμό περί του αντιθέτου.

- Το αρχειακό υλικό κυριότητας ΕΡΤ, υπόκειται σε συγγενικά δικαιώματα, κατοχυρωμένα από την κείμενη ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και διασφαλισμένα πλήρως από τις εσωτερικές διαδικασίες της ΕΡΤ Α.Ε. Συνεπώς, η άνευ αδείας χρήση τους από οποιονδήποτε οπτικοακουστικό φορέα πλην της ΕΡΤ Α.Ε. πλήττει το έννομο συμφέρον όσων νέμονται τα συγγενικά δικαιώματα του υλικού και επισύρει τις σχετικές νομικές ρήτρες και ποινές.

- Προειδοποιούμε ότι οι εργαζόμενοι ξέρουν τον δρόμο προς τον εισαγγελέα και το έχουν αποδείξει…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags