Τρεις Αζέροι σκοτώθηκαν οι δύο εξ αυτών δημοσιογράφοι και τέσσερις τραυματίστηκαν, όταν την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, το φορτηγό που τους μετέφερε χτύπησε πάνω σε νάρκη στο Καρβαχάρ, που βρίσκεται στο κατεχόμενο, από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, έδαφος του Αρτσάχ (Ναγκόρνο – Καραμπάχ)
Three Azerbaijanis killed, at least two of them journalists, four wounded as their truck hit a mine in occupied Karvachar today. pic.twitter.com/7dfaHIqmMV — 301???????? (@301_AD) June 4, 2021
Οι αζέροι υποστηρίζουν, ότι η νάρκη είχε τοποθετηθεί πρόσφατα, υπονοώντας, ότι μονάδες των αρμενικών δυνάμεων εισήλθαν σε βάθος 11 χιλιόμετρα από τις θέσεις τους για τον συγκεκριμένο λόγο.
Στο περιστατικό σκοτώθηκαν ο οπερατέρ, Σιράι Αμπίσοφ και ο πολεμικός ανταποκριτής του αζέρικου πρακτορείου ειδήσεων AzerTAj, Μαχαράμ Ιμπραΐμοφ. Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο σκηνοθέτης του του AzTV, Εμίν Μαμέντοφ.
Βαθιά ανησυχία και θλίψη για το θάνατο του των δημοσιογράφων δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, Τερέσα Ριμπέιρο.
Αρμένικες πηγές πάντως αμφισβητούν τις κατηγορίες του Αζερμπαϊτζάν…
ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο