Facebook Pixel "Γκάζια" Φίλη για Ρωσία και Τουρκία! Για Νόμπελ… ηλιθιότητας
Life
| 2022-04-14 06:35:00

"Γκάζια" Φίλη για Ρωσία και Τουρκία! Για Νόμπελ… ηλιθιότητας

Sportdog Team
"Γκάζια" Φίλη για Ρωσία και Τουρκία! Για Νόμπελ… ηλιθιότητας

Το ίδιο πράγμα που έχει η Γερμανία με τη Ρωσία το έχει και η Τουρκία. Είναι εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο. Άρα το κρίσιμο σημείο των Αμερικανών δεν είναι κατά βάθος να “ρίξουν” την Κύπρο ή την Ελλάδα. Θέλουν να απεξαρτήσουν την Τουρκία.

Την αναθέρμανση του σχεδίου κατασκευής του αγωγού EastMed σχολίασε ο Γιώργος Φίλης στον απόηχο των δηλώσεων του πρέσβεως του Ισραήλ , Γιόσι, ο οποίος στο Φόρουμ των Δελφών απάντησε στη Βικτόρια Νούλαντ, λέγοντας, ότι ενώ «συζητούμε για τον EastMed για 12-13 χρόνια, οι Αμερικανοί μας είπαν ότι δεν οδηγεί πουθενά» και πρόσθεσε: «Σέβομαι πολύ την κ. Nούλαντ αλλά οι χώρες της περιοχής είναι αυτές που πρέπει να λάβουν την απόφαση».

Είχαμε πει, πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, τον Δεκέμβριο του 2021, επειδή αναμένονταν τα γεγονότα που ακολούθησαν της 24ης Φεβρουαρίου, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει ο EastMed.

Διότι δεν είναι απλά στο χέρι των ΗΠΑ, οι οποίες απλά έβγαλαν ένα nonpaper. Μετά ήρθε η κα. Νούλαντ και είπαν τα δικά της. Όπως είπαν οι Ισραηλινοί και όπως λένε και οι Ευρωπαίοι, “πήραμε υπόψιν μας τί είπαν οι Αμερικανοί. Θα δούμε τί θα κάνουμε και εμείς”.

Γιατί θέλουν οι Αμερικανοί να περάσει ο EastMed από την Τουρκία; Για να απεξαρτήσουν την Τουρκία από τη Ρωσία. Δεν είναι απλά να περάσει ο αγωγός από την Τουρκία στην Ευρώπη. Το ίδιο πράγμα που έχει η Γερμανία τη Ρωσία (εξάρτηση από το φυσικό αέριο) το έχει και η Τουρκία. Είναι εξαρτημένη από το φυσικό αέριο, με το Bluestream1 και 2. Άρα το κρίσιμο σημείο των Αμερικανών δεν είναι κατά βάθος να “ρίξουν” την Κύπρο ή την Ελλάδα. Θέλουν να απεξαρτήσουν την Τουρκία.

Σε τελική ανάλυση, αν επιβιώσουμε του κινδύνου ολοκληρωτικού πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ και οδηγηθούμε στο καλό σενάριο δηλαδή του νέου Ψυχρού Πολέμου, τότε εκτιμώ, ότι θα γίνουν παραπάνω αγωγοί. Δηλαδή θα γίνει και αγωγός μέσω Ελλάδας, η οποία έχει τη δυνατότητα να τον υποστηρίξει, αλλά θα περάσει και από την Τουρκία. Μιλάμε σε ορίζοντα δεκαετίας.

Τώρα είμαστε στα πρώτα βήματα μίας σοβαρής προσπάθειας να εκμεταλλευτούμε τους υδρογονάνθρακές μας. Γιατί θα μας αναγκάσουν οι ξένοι να το κάνουμε. Αυτήν τη στιγμή αυτό βιώνουμε και είμαι αισιόδοξος. Διότι το χρειάζονται οι Ευρωπαίοι.

Ας ελπίσουμε να πάρουν το μάθημά τους. Το να εξαρτιέσαι από τη Ρωσία ή Τουρκία είναι για Νόμπελ Ηλιθιότητας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags