Συνταγές: Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή Breakfast@Star με τα τσουρέκια που περίσσεψαν από το Πάσχα και φυσικά δε μας πάει η καρδιά να τα πετάξουμε.
Αφράτο τσουρέκι πασχαλινό- Η απόλυτη συνταγή
Ο γνωστός chef λοιπόν έφτιαξε λαχταριστές αυγόφετες από τσουρέκι και τις συνόδευσε με καραμελωμένη μπανάνα και σάλτσα σοκολάτας.
Σου περίσσεψε φαγητό από το πασχαλινό τραπέζι; Τι μπορείς να φτιάξεις
Για τη σάλτσα σοκολάτας
- 350 γρ. Γάλα
- 3,5% λιπαρά φρέσκο
- 30 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. Κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. Κακάο σε σκόνη
- 100 γρ. Κουβερτούρα
- 65% κακάο, ΓΙΩΤΗΣ
- 1/2 κ.γλ. Αλάτι
Για τις αυγόφετες
- 8 φέτες Τσουρέκι
- 3 Αυγά
- 220 γρ. Γάλα
- 3,5% λιπαρά
- 1/2 κ.γλ. Εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γλ. Κανέλα σε σκόνη
- 4 κ.γλ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Για τις καραμελωμένες μπανάνες
- 4 Μπανάνες
- 4 κ.γλ. Ζάχαρη καστανή
Για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα σοκολάτας
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να ζεσταθεί, σε χαμηλή φωτιά.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το κακάο και 2 κ.σ. από το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει μία πάστα.
- Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση, ανακατεύοντας με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να λιώσει. Για τις αυγόφετες τσουρεκιού
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια και την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Ρίχνουμε στο μπολ μία-μία 2 φέτες τσουρεκιού και μουλιάζουμε για 2 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που καίει προσθέτουμε 1 κ.γλ. βούτυρο και τηγανίζουμε σε δόσεις τις αυγόφετες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μεταφέρουμε τις αυγόφετες σε ένα σκεύος σερβιρίσματος και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού. Για τις καραμελωμένες μπανάνες
- Καθαρίζουμε και κόβουμε κατά μήκος, στη μέση 1 μπανάνα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που καίει, πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γλ. ζάχαρη, μεταφέρουμε τις φέτες μπανάνας με την πλευρά που έχουμε κόψει να ακουμπάει στο τηγάνι, πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γλ. ζάχαρη ακόμη και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, να καραμελώσουν.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για να καραμελώσουμε και τις υπόλοιπες μπανάνες.
Για το σερβίρισμα
- Τοποθετούμε τις καραμελωμένες μπανάνες πάνω από τις αυγόφετες και περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας.
- Πασπαλίζουμε πάνω από τη σάλτσα σοκολάτας με τα φουντούκια σπασμένα και σερβίρουμε
ΠΗΓΗ: Star.gr
Ναπολέων Λιχούδης
Είναι ο γαστρονόμος του Sportdog! Λατρεύει τις συνταγές και το καλό φαγητό. Μαγειρεύει, γι'αυτό φροντίζει να ενημερώνει τον κόσμο που διαβάζει αθλητικά με καλές προτάσεις...
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο