Facebook Pixel Πανεύκολη πρασόπιτα με κιμά και γραβιέρα
Life
| 2023-04-21 07:47:00

Πανεύκολη πρασόπιτα με κιμά και γραβιέρα

Του Ναπολέοντα Λιχούδη
Πανεύκολη πρασόπιτα με κιμά και γραβιέρα

Δοκιμάστε τη λαχταριστή συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη.

Άλλη μια νόστιμη συνταγή δια χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη περιελάμβανε το μενού της Τετάρτης (19/04).

Λαχταριστές αυγόφετες με τσουρέκι που περίσσεψε από το Πάσχα

Ο αγαπημένος chef μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@Star κι ετοίμασε πρασόπιτα με κιμά και γραβιέρα.

Αρνίσιο μπούτι γεμιστό με φέτα, πιπεριά Φλωρίνης και κίτρινα τυριά 

Δείτε βήμα - βήμα τη διαδικασία:

Υλικά

  • ½ συσκευασία φύλλο κρούστας
  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. κιμά από χοιρινό
  •  ½ κιλό πράσα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 100 γρ. βούτυρο
  •  200 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
  • Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και το λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Μόλις λιώσει το ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύουμε και μεταφέρουμε τα 2/3 σε ένα μεταλλικό σκεύος για τη συνέχεια.
  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον κιμά, τον σπάμε σε μικρά κομμάτια με μια κουτάλα και τον θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές για 5’.
  • Μεταφέρουμε τον κιμά σε ένα μπολ και ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι 2 κ.σ. από το μείγμα με το ελαιόλαδο.
  •  Κόβουμε στη μέση κατά μήκος τα πράσα, στη συνέχεια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν για 4’.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1’.
  •  Προσθέτουμε τον κιμά, ψιλοκομμένο το θυμάρι μαζί με τη ρίγανη, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Σπάμε σε μεγάλο μπολ τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά.
  •  Ρίχνουμε 4 κ.σ. από το μείγμα του κιμά στο μπολ και ανακατεύουμε ώστε να πάρει θερμοκρασία.
  • Μεταφέρουμε και την υπόλοιπη ποσότητα του κιμά μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αλείφουμε με το μείγμα από το ελαιόλαδο τη βάση και τις πλευρές του ταψιού ( 25*30) στρώνουμε κατά πλάτος ένα φύλλο κρούστας και αφήνουμε τις άκρες του να προεξέχουν.
  • Ραντίζουμε το φύλλο με λίγο από το μείγμα με το ελαιόλαδο, στρώνουμε από πάνω σταυρωτά ένα φύλλο κρούστας αφήνουμε τις άκρες του να προεξέχουν και επαναλαμβάνουμε ακόμα 2 φορές αυτό το βήμα.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση μέσα στο ταψί και στρώνουμε από πάνω ένα φύλλο κρούστας κατά μήκος του.
  • Το ραντίζουμε με λίγο από το μείγμα για το ελαιόλαδο, στρώνουμε από πάνω σταυρωτά ένα φύλλο κρούστας αφήνουμε τις άκρες του να προεξέχουν και επαναλαμβάνουμε ακόμα 2 φορές αυτό το βήμα.
  • Κόβουμε τις άκρες από τα φύλλα που προεξέχουν περισότερο ώστε να είναι ίσες με των υπόλοιπων , τις γυρνάμε προς τα μέσα και τις διπλώνουμε ώστε να δώσουμε ωραίο σχήμα στην πίτα μας.
  • Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να πάρει ωραί χρυσαφί χρώμα για 45’ με 55’ .
  • Αφήνουμε σε θερμοκρα΄σια δωματίου για 15’ .
  • Σερβίρουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Δείτε το Breakfast@star 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags