Facebook Pixel Ρίκοκο ρίκοκο! Συνταγή για νόστιμη και δροσερή τάρτα με βερίκοκο
Life
| 2023-06-16 07:16:00

Ρίκοκο ρίκοκο! Συνταγή για νόστιμη και δροσερή τάρτα με βερίκοκο

Του Ναπολέοντα Λιχούδη
Ρίκοκο ρίκοκο! Συνταγή για νόστιμη και δροσερή τάρτα με βερίκοκο

Πώς να φτιάξετε το πιο ιδανικό γλυκό για το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι έφτασε και αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό από παγωτό και από γλυκά ψυγείου δοκιμάστε να φτιάξετε τη δροσερή τάρτα που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.

O σεφ έφτιαξε τάρτα ροδάκινο και έδειξε στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ STAR.GR

Υλικά

● 1 Φύλλο σφολιάτας
● 150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
● 100 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
● 40 γρ. Βούτυρο
● 500-550 γρ. Βερίκοκα
● 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
● 1 Στικ κανέλας
● 1 Αστεροειδή γλυκάνισο
Για το σερβίρισμα
● Ζάχαρη άχνη
● Παγωτό Βανίλια

Εκτέλεση της Συνταγής

● Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 28cm τοποθετούμε όλη τη ζάχαρη σε βουναλάκι, για να λιώνει σιγά σιγά.
● Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
● Όταν λιώσει η ζάχαρη και έχει γίνει καραμέλα, προσθέτουμε όλο το περιεχόμενο από το κατσαρολάκι, το στικ κανέλας, τον αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε για 1 λεπτό, σε μέτρια φωτιά.
● Κόβουμε στη μέση τα βερίκοκα, βγάζουμε το κουκούτσι και τα τοποθετούμε με προσοχή πάνω από τη καραμέλα, για περίπου 3-4 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
● Σε στρογγυλή φόρμα 27cm, με αποσπώμενη βάση, τοποθετούμε στον πάτο λαδόκολλα.
● Γυρίζουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στη φόρμα και τοποθετούμε τα βερίκοκα με την κομμένη πλευρά τους προς τα πάνω.
● Παίρνουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο και κόβοντας τις γωνίες προσπαθούμε να την κάνουμε στρογγυλή, για να καλύψει όλα τα βερίκοκα.
● Την τοποθετούμε επάνω από τη γέμιση και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, την σπρώχνουμε στις άκρες, για να αγκαλιάσει τα βερίκοκα προς τα μέσα.
● Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 190°C βαθμούς, για 20-25 λεπτά.
● Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί η τάρτα, για 15 λεπτά πριν την αναποδογυρίσουμε σε μία πιατέλα.
● Σερβίρουμε με μπόλικο παγωτό βανίλια και ζάχαρη άχνη από πάνω.

Δείτε το breakfast@star 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags