Facebook Pixel Μέγα μιντιακό νέο! Αποκάλυψη για το κανάλι που θα μεταδώσει τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά
Life
| 2023-08-12 22:45:00

Μέγα μιντιακό νέο! Αποκάλυψη για το κανάλι που θα μεταδώσει τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

του Γεωπόλδου
Μέγα μιντιακό νέο! Αποκάλυψη για το κανάλι που θα μεταδώσει τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

Για πρώτη φορά θα καλύψει το μυστήριο στην ιστορική μονή του Πόντου.

Μέγα μιντιακό νέο! Μία αποκάλυψη προκύπτει τις τελευταίες ώρες για το κανάλι που θα μεταδώσει τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, το ιστορικό μοναστήρι του Πόντου.

Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ η ιστοσελίδα epontos.gr, το κανάλι Mega θα καλύψει απευθείας την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Τραπεζούντα του Πόντου την Τρίτη 15 Αυγούστου ύστερα από την παράκληση του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Την παραγωγή ανέλαβε η εταιρεία Pap Media του Θεσσαλονικιού Δημήτρη Παπαμιχαλάκη σε συνεργασία με τον ομογενή σκηνοθέτη Γιώργο Δεμίρ.

Υπενθυμίζεται, ότι αρχικά οι τουρκικές αρχές δεν έδωσαν άδεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο να τελεστεί το μυστήριο, στη συνέχεια μετά από αντιδράσεις που έλαβαν παγκόσμιες διαστάσεις, οι τουρκικές αρχές έδωσαν άδεια, μέχρι την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 όμως δεν είχαν δώσει γραπτώς την άδεια στον Πατριάρχη, ο οποίος σε κήρυγμά του έκανε παράπονα και μίλησε για παράβαση της συνθήκης της Λωζάνης από την Τουρκία σε Ίμβρο, Τένέδο και φυσικά στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Μάλιστα ακραίοι κύκλοι στην Τουρκία, ανάμεσά τους ο αυτοανακηρυχθείς "πατέρας" του δόγματος της "Γαλάζιας Πατρίδας", Τζιχάτ Γιαϊτζί, πίεζαν να μη γίνει η Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι που μέχρι σήμερα υμνεί η ποντιακή μούσα μέσα από τα τραγούδια της, γιατί κατά τη γνώμη τους ακυρώνει την άλωση της Τραπεζούντας, η οποία έγινε στις 15 Αυγούστου του 1461, με την παράδοση της πόλης από τον αυτοκράτορα Δαβίδ Κομνηνό στον Μωάμεθ, προκειμένου ο τελευταίος να μην καταστρέψει την πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας και κατασφάξει τον ελληνικό πληθυσμό. 

Βέβαια τα επιχειρήματα των Τούρκων μόνο γελοία μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού Δεκαπενταύγουστος είναι θρησκευτική εορτή, για τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό, που εορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Η απευθείας μετάδοση της αρχιερατικής θείας λειτουργίας τα προηγούμενα χρόνια γινόταν από την ΕΡΤ. Φέτος (άκουσον, άκουσον), η κρατική τηλεόραση αρνήθηκε να καλύψει τη μετάδοση και ο Πατριάρχης έκανε έκκληση σε ιδιωτικά κανάλια με το Mega να προσφέρεται για να μεταφέρει στις οθόνες των απανταχού Ορθοδόξων τη Θεία Λειτουργία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags