Facebook Pixel Έτσι "έπαιξε" το κανάλι του Τίγρη τα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού! (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2023-11-22 00:29:00

Έτσι "έπαιξε" το κανάλι του Τίγρη τα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Κιτρινόμαυρου
Έτσι "έπαιξε" το κανάλι του Τίγρη τα εγκαίνια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το ρεπορτάζ της «Ναυτεμπορικής» για το τεράστιο γεγονός στα ελληνικά δρώμενα.

Με ένα πολύ όμορφο ρεπορτάζ κάλυψε το κανάλι της «Ναυτεμπορικής», συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη, το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στην OPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το αντάμωμα με την Ιστορία του προσφυγικού ελληνισμού της Μικράς Ασίας είναι πια γεγονός. Σε έναν χώρο 1.000 τετραγωνικών μέτρων καλύπτει όλον τον Μικρασιατικό Ελληνισμό, με κειμήλια που ανακαλούν μνήμες από τις Αλησμόνητες Πατρίδες.

Τα εκθέματα συλλέχθηκαν και συντηρήθηκαν με επιστημονικό τρόπο, προκειμένου να διηγηθούν μνήμες και ιστορίες από τόπους που σε κάποιες αλλοτινές εποχές μεγαλούργησαν με το μόχθο και το πνεύμα τους οι Έλληνες, πριν εκδιωχθούν βιαίως από τα μέρη τους και το βιός τους.

Η Ελλάδα απόκτησε το πρώτο μουσείο που καλύπτει όλες τις περιοχές της Μικράς Ασίας, από τον Πόντο και την κεντρική Ανατολία έως τα μικρασιατικά παράλια και την ανατολική Θράκη. Ένα μουσείο για όλον τον προσφυγικό Ελληνισμό, που απουσίαζε από τη χώρα.

Η ξενάγηση του επισκέπτη ξεκινά με εκθέματα της τελευταίας φάσης της παρουσίας του ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Σταδιακά, ακολουθεί η περίοδος της Γενοκτονίας και των διωγμών, ο ξεριζωμός και η ανταλλαγή.

Εν τέλει, το νοερό ταξίδι στο χρόνο ολοκληρώνεται με την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα, τον αγώνα για να ξανασταθούν όρθιοι, τις αντιξοότητες που συνάντησαν, την ενσωμάτωση και την εξέλιξή τους…

Δείτε το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags