Facebook Pixel Ατζούν Ιλιτζαλί - Γιάννης Αλαφούζος: Μοιραίο λάθος Ατζούν στη συμφωνία με Αλαφούζο - Τον... καταστρέφει οικονομικά το Survivor - Όλα τούμπα!
Life
| 2024-01-17 09:20:00

Μοιραίο λάθος Ατζούν στη συμφωνία με Αλαφούζο - Τον... καταστρέφει οικονομικά το Survivor - Όλα τούμπα!

Sportdog Team
Μοιραίο λάθος Ατζούν στη συμφωνία με Αλαφούζο - Τον... καταστρέφει οικονομικά το Survivor - Όλα τούμπα!

Πώς το "βατερλό" του ριάλιτι επιβίωσης... μπορεί να φέρει χαμόγελα στον ΣΚΑΪ και τρομερά προβλήματα στον Τούρκο παραγωγό. Υπάρχει κρυφή συμφωνία...

Η τράπουλα της τηλεθέασης ανακατεύθηκε για μια ακόμη φορά το βράδυ της Δευτέρας (15/01) όπου μπήκαν στο στίβο μάχης της τηλεθέασης όλοι οι δυνατοί μονομάχοι των καναλιών. «Μάγισσα», «Παγιδευμένοι» και «The 2Night Show» στον ΑΝΤ1, «Η Γη της Ελιάς» και «Ναυάγιο» στο Mega, «Σασμός» στον Alpha, «ΜasterChef» στο Star.

Αν και είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα η πρώτη μέρα της μάχης του prime time ανέδειξε νικήτρια τη «Μάγισσα» στο δυναμικό κοινό και τις σειρές του Mega στο σύνολο.

Ο «Σασμός» απέχει αρκετά από τα νούμερα που έκανε πριν το εορταστικό διάλειμμα, ενώ το «MasterChef» σημείωσε πολύ υψηλά ποσοστά σε σύνολο και δυναμικό κοινό, αρκετά βελτιωμένα σε σχέση με προηγούμενες πρεμιέρες του μαγειρικού ριάλιτι.

Μεγάλος χαμένος ήταν το «Survivor» σε όλα τα κοινά ωστόσο το ανησυχητικό στοιχείο - και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην ανάλυση των ποσοστών - είναι ότι στην «καρδιά» της ζώνης με τον σκληρό ανταγωνισμό δηλαδή από τις 21.00 έως τις 23.30 το ριάλιτι επιβίωσης υποχώρησε ακόμη και σε μονοψήφια ποσοστά, τα οποία ανέβηκαν ραγδαία μετά τα μεσάνυχτα οπότε και ολοκληρώθηκε η προβολή των περισσότερων προγραμμάτων του ανταγωνισμού.

 

Τι αλλάζει στο Survivor

Ξεκάθαρα η ρήτρα τηλεθέασης «έσπασε» και η παραγωγή προβαίνει άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις: Αρχικά ενίσχυση των ομάδων με νέους παίκτες με πρώτη αυτή του TikToker και PR Manager νυχτερινών κέντρων, Σωτήρη Λαμάι και θα ακολουθήσει και η είσοδος του Τζέιμς Καφετζή.

Σε ένα μήνα περίπου οι δύο υφιστάμενες ομάδες θα διαλυθούν και θα δημιουργηθούν νέες χωρίς βέβαια η σύνθεση να είναι η τελική καθώς οι ομάδες θα επανασυσταθούν τουλάχιστον δύο φορές ακόμη.

Η συμφωνία Ατζούν-Αλαφούζου και η ρήτρα τηλεθέασης

Στο Φάληρο περίμεναν πτώση των ποσοστών με την έναρξη του ανταγωνισμού, όχι, όμως, σε τέτοιο βαθμό. Αυτόματα, βέβαια, μειώνεται και το κόστος του επεισοδίου. Η συμφωνία Ατζούν Ιλίτζαλι – ΣΚΑΪ όσον αφορά στην τηλεθέαση έχει αναπροσαρμοστεί με το σημείο «κλειδί» να είναι το 15% στο δυναμικό κοινό. Εάν το ριάλιτι πέφτει κάτω από αυτό το ποσοστό τότε αυτόματα το μπάτζετ του επεισοδίου θα μειώνεται και θα συρρικνώνεται το κέρδος του Τούρκου παραγωγού. Αντίθετα από 20% και πάνω το κόστος αυξάνεται προς όφελος της Acun Medya.

Ανεξαρτήτως τηλεθέασης, η Acun Medya έχει την αποκλειστική εκμετάλλευση της δωροθεσίας κατά τη διάρκεια του προγράμματος (τα έπαθλα φαγητού, τα προϊόντα που τοποθετούνται την ώρα προβολής κτλ). Θα δοθεί σκληρή «μάχη» για να μην πέσει ο ημερήσιος μέσος όρος του ριάλιτι κάτω του 15% στα εμπορικά κοινά, ενώ η πρώτη «μάχη» για τα σπόϊλερ φαίνεται πως σε κάποιες περιπτώσεις χάθηκε και αυτό έχει ήδη προκαλέσει εκνευρισμό σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Άγιο Δομίνικο.

Πάντως, πληροφορίες που θέλουν τους εργαζόμενους στο ριάλιτι επιβίωσης να κλήθηκαν να παραδώσουν τους κωδικούς τους σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν αληθεύουν σε καμία περίπτωση. Η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη και θα παρθούν και οι αποφάσεις για τις εισόδους των νέων παικτών.

Πηγή: reader.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags