Η Ζήνα έρχεται βράδυ, ζωντανά στο Star, με κοινωνικά θέματα, που αφορούν στη σύγχρονη κοινωνία αλλά και με μεγάλες δημοσιογραφικές έρευνες, που θα προβληματίσουν, θα ευαισθητοποιήσουν και θα προκαλέσουν αντιδράσεις και συζητήσεις την επόμενη μέρα. Όσα τολμάμε να σκεφτούμε, αλλά δεν τολμάμε να πούμε, θα τα δείτε και θα τα ακούσετε στην εκπομπή «ΖΗΝΑ το βράδυ».
 
Απόψε, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, η εκπομπή ασχολείται με τη μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας της Φαίης, της νεαρής κοπέλας που βρέθηκε νεκρή και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα και κατέληξε στα αζήτητα του νεκροτομείου, ενώ είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της. Μετά την ανασκευή της ομολογίας της αδελφής της, που είχε παραδεχτεί πως εκείνη ήταν που τη σκότωσε, τα δεδομένα αλλάζουν ολοκληρωτικά.

Στο κάδρο των υπόπτων, μπαίνουν τώρα νέα πρόσωπα;
Τι δείχνει η έρευνα των Αρχών; Υπάρχει «κύκλωμα», που δρούσε με «έδρα» του το διαμέρισμα της Κυψέλης, όπου έγινε το άγριο έγκλημα;
Υπήρξαν κι άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στη διαδρομή εγκατάλειψης της σορού της Φαίης;
Για πρώτη φορά στην κάμερα της εκπομπής «σπάνε τη σιωπή» τους μάρτυρες, που φωτίζουν τη σκοτεινή υπόθεση.  Δείχνουν πρόσωπα και επικεντρώνουν σε όσα προηγήθηκαν της εξαφάνισης της Φαίης.
Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας, ο θάνατος μίας ηλικιωμένης γυναίκας στο ίδιο διαμέρισμα.
Η αποκαλυπτική μαρτυρία μίας γυναίκας, που είναι πρόσωπο –«κλειδί» στην υπόθεση, καθώς μαρτυρά τη συμμετοχή νέων προσώπων σε παράνομες δράσεις. Στην αυτοψία και τα ρεπορτάζ η Ρούλα Κουσκουρή.

Στο πλατό της εκπομπής, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την αλλαγή της ομολογίας της κόρης του, ο τραγικός πατέρας, Νίκος Μπακογιώργος. Το ένα του κορίτσι είναι νεκρό και το άλλο στη φυλακή για τη δολοφονία της αδελφής της, αλλάζοντας τώρα όσα έχει παραδεχτεί και ρίχνοντας αλλού την ευθύνη.
Κοντά μας η δικηγόρος του πατέρα της Φαίης, Βούλα Δημητριάδου, αλλά και ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν, που από το πρώτο λεπτό αναζητά στοιχεία και συνεργάζεται με τις Αρχές για την πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος.
Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου, που υπογράφει την ιατροδικαστική εξέταση, ζωντανά στην εκπομπή. Ο αναλυτής προφίλ Μάριος Βογιατζής σκιαγραφεί τα χαρακτηριστικά των βασικών προσώπων της υπόθεσης.

Καταλυτική, όπως σε κάθε εκπομπή, η παρουσία του Μανώλη Σφακιανάκη  στρατηγού ε.α. πρόεδρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, ειδικού ερευνητή διαδικτυακών εγκλημάτων, αλλά και της Κέλλυς Ιωάννου, λέκτορα εγκληματολογίας, που με την επιστημονική της κατάρτιση φωτίζει το έγκλημα και τις σκοτεινές πτυχές του.

Η εκπομπή μπαίνει στα άδυτα του σκοτεινού διαδικτύου και αποκαλύπτει πως παρακολουθούνται, εν αγνοία των ιδιοκτητών τους, χιλιάδες σπίτια που διαθέτουν κάμερες ασφαλείας. Με ποιο τρόπο οι προσωπικές στιγμές ζευγαριών ή οικογενειών, αλλά και η καθημερινότητά τους, γίνονται βορά στα μάτια διεστραμμένων, που πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να κοιτάζουν μέσα από την κλειδαρότρυπα! Τι συμβαίνει με τις κάμερες σε αποδυτήρια, δοκιμαστήρια και δημόσιους χώρους;
Μία σοκαριστική αποκάλυψη κάνει ο Μανώλης Σφακιανάκης. Μαζί με τον Δημήτρη Μαρέδη, περιηγήθηκαν στα πιο σκοτεινά μονοπάτια του διαδικτύου.

Και όπως κάθε Τετάρτη, η εκπομπή ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην ελπίδα και την αισιοδοξία. Αυτή τη φορά, φιλοξενεί σε πρώτο πρόσωπο τον Δημήτρη Αντωνίου, έναν άνθρωπο, που χάραξε για πάντα πάνω του τη φράση «C' est la vie» και αποδέχτηκε με τόλμη, αλλά και αξιοπρέπεια το παιχνίδι, που του έπαιξε η μοίρα. Στα 16 μόλις χρόνια του έχασε το χέρι του και καθηλώθηκε για πάντα σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, μετά από ένα σοβαρό τροχαίο. Όμως, η αδυναμία του αυτή έγινε κινητήριος δύναμη για να διεκδικεί τα πάντα! Και πάνω από όλα ισότιμη μεταχείριση στα άτομα με παρόμοια κινητικά προβλήματα. Με όπλο του το χιούμορ δεν σταματά να δημιουργεί και να κάνει το γύρο της Ελλάδας, για να μοιραστεί το συγγραφικό του έργο και το ταλέντο του στο θέατρο.

ΖΗΝΑ, το βράδυ, απόψε, Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 23.15 στο Star.

Ζήνα το Βράδυ - trailer Τετάρτη 31.1.2024 | Η δολοφονία της Κυψέλης:

Ζήνα το Βράδυ - trailer Τετάρτη 31.1.2024 | Παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος: