Στο χθεσινό επεισόδιο (Τρίτη 16/4), η Βιβή Ζησιμοπούλου, ήταν αυτή που αποχώρησε οριστικά από τον διαγωνισμό, στη δεύτερη ημέρα της εβδομάδας θρίλερ. Μια εβδομάδα, στην οποία το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει την ποδιά και τη θέση στο MasterChef 2024! 

Χθες, μετά από πολύ καλές προσπάθειες όλων των διαγωνιζομένων στο 1ο στάδιο της δοκιμασίας, η Βιβή έδειξε να απογοητεύεται και να επηρεάζεται η μαγειρική της διάθεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει, έχοντας παρουσιάσει την πιο αδύναμη προσπάθεια.

Ο Γιάννης Κούρτογλου, ο Μάριος Ιωάννου και η Χριστίνα Χριστοφή, έκαναν τρεις εξαιρετικές προσπάθειες, αλλά η καλύτερη προσπάθεια, που επιβραβεύτηκε με το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ, άνηκε στον Νίκο Κυψίδη, που αναδείχθηκε μεγάλος νικητής της δοκιμασίας.

Ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην κουζίνα του MasterChef 2024 από την ασφάλεια του εξώστη, αφού ήταν ο νικητής της δοκιμασίας, στην πρώτη ημέρα της εβδομάδας θρίλερ.

Απόψε, Τετάρτη 17 Απριλίου, οι υπόλοιποι 10 διαγωνιζόμενοι θα χωριστούν σε 5 ζευγάρια. Σε κάθε ζευγάρι ο ένας θα είναι ο οδηγός και ο άλλος ο ακόλουθος. Το μαγειρικό ζητούμενο είναι ένα πρωτότυπο πιάτο από τον οδηγό και ένα ακριβές αντίγραφο από τον ακόλουθο.

Οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, απαιτούν νοστιμιά, υφές και δημιουργικότητα και στα δύο πιάτα. Το πιάτο, ως έμπνευση και στήσιμο, θα είναι αποκλειστικά ευθύνη των οδηγών. Αυτοί θα πρέπει να σκεφτούν τη βασική ιδέα και τις επιμέρους παρασκευές. Αυτοί θα επισκεφθούν και την αποθήκη τροφίμων και θα ετοιμάσουν δυο ίδια καλαθάκια με προϊόντα, για εκείνους και τους ακόλουθούς τους.  Κάθε ζευγάρι θα συγκεντρώσει δύο βαθμολογίες, μία για το πρωτότυπο και μία για το αντίγραφο.

Πως θα χωριστούν σε ζευγάρια οι 10 διαγωνιζόμενοι; Θα σχηματιστούν με γνώμονα τις φιλίες ή μήπως τη μαγειρική στρατηγική;

Ποιοι θα είναι οι άλλοι δυο παίκτες που θα μπουν στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού μαζί με τον Λευτέρη;

Δείτε εδώ το trailer της Τετάρτης 17/4: