Ο Αλέξανδρος, ο Χρήστος και ο Ηλίας κλήθηκαν να περάσουν από μία μακρά διαδικασία για την παραμονή τους στο διαγωνισμό, αφού στην πιο κρίσιμη έως τώρα εβδομάδα στο διαγωνισμό, όλα όσα γνώριζαν έχουν αλλάξει.

Από την αρχική δοκιμασία για την παρασκευή σαλάτας, που θα χάριζε έξτρα βαθμούς για τη δοκιμασία αντιγραφής, ο Αλέξανδρος κατάφερε να έχει το καλύτερο πιάτο και να πάρει το προβάδισμα των δύο βαθμών. Στη δεύτερη θέση, κερδίζοντας έναν πόντο για την επόμενη διαδικασία βρέθηκε ο Ηλίας, ενώ ο Χρήστος που είχε το λιγότερο καλό πιάτο, δεν πήρε έξτρα βαθμούς.

Η τελική δεκάδα του διαγωνισμού κρίθηκε από ένα πιάτο πάπιας, το οποίο παρουσίασε στους υποψήφιους Masterchefs ο σεφ Νίκος Θωμάς. Όπως αποδείχθηκε η δοκιμασία αντιγραφής δεν ήταν πολύ εύκολη καθώς ο διαγωνισμός οδεύει προς την τελική ευθεία. Οι κριτές αρχικά δοκίμασαν και έκριναν το πιάτο του Αλέξανδρο, ο οποίος παρά τους επιπλέον βαθμούς που είχε λάβει από την προηγούμενη δοκιμασία, κατάφερε να συγκεντρώσει 27 βαθμούς.

Από τη δοκιμασία αντιγραφής, ο Ηλίας κατάφερε να συγκεντρώσει τέσσερα εννιάρια από τους κριτές, γεγονός που του χάρισε μια θέση στη δεκάδα, πριν τους άλλους δύο συμπαίκτες του. Αυτό σημαίνει ότι η βαθμολογία που θα λάμβανε ο Χρίστος θα ήταν καθοριστική για την πορεία του διαγωνισμού. Λαμβάνοντας τέσσερα εφτάρια και σύνολο 28 βαθμών, κατάφερε να εξασφαλίσει τη θέση του στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού.

Αυτή η εξέλιξη σήμαινε πως ο Αλέξανδρος αποχωρεί από το MasterChef, με τον ίδιο να δηλώσει πως "Μου δόθηκε δεύτερη ευκαιρία στο διαγωνισμό, γιατί δεν μπήκα αρχικά... Μέχρι εδώ το έχω απολαύσει στο έπακρο" δήλωσε, μεταξύ άλλων στους κριτές. "Θα μου λείψει η κουζίνα του Materchef και όλη αυτή η εμπειρία που είχα μέχρι σήμερα " ανέφερε και παρέδωσε την ποδιά του.

Και αφού λοιπόν φτάσαμε στην τελική 10αδα του φετινού Masterchef, ο Κοντιζάς ανακοίνωσε (ξανά) πως φέτος υπάρχει η μεγάλη αλλαγή, καθώς δεν θα υπάρξουν οριστικά επιστροφές παικτών που έχουν αποχωρήσει, όπως είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια, οπότε ο νικητής θα είναι ένας από τους παρακάτω. Όσοι έφυγαν, δεν θα τους ξαναδούμε και όσοι φύγουν από εδώ και πέρα, δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία!
 

 

Η πρώτη πρόβλεψη για Masterchef - Ο πιο πολυσυζητημένος παίκτης, είναι το μεγάλο φαβορί (ΒΙΝΤΕΟ)

Το MasterChef συνεχίζεται με δυναμικό τρόπο, με τον διαγωνισμό μαγειρικής του Star να σαρώνει φέτος την τηλεθέαση της prime time και πλέον βρίσκεται σε μια φάση όπου βγαίνουν τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα.

Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν τη φετινή σεζόν, αποδεικνύοντας πως για ακόμη μια χρονιά το μαγειρικό επίπεδο είναι υψηλό.

MasterChef: Ο πιο πολυσυζητημένος παίκτης του διαγωνισμού – Είναι το μεγάλο φαβορί;

Οι παίκτες κατατάσσονται σε αγαπημένους και μη κατά το τηλεοπτικό κοινό ενώ άλλοι καταφέρνουν να ξεχωρίζουν με τα πιάτα που παρουσιάζουν ενώπιον των τριών κριτών.

Στη δεύτερη κατηγορία φαίνεται πως περιλαμβάνεται και ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος που είναι χωρίς καμία απολύτως αμφισβήτηση ο πιο πολυσυζητημένος παίκτης του φετινού MasterChef.

Ο 29χρονος, είναι ένας χαρακτήρας που μόνο αδιάφορος δεν μπορεί να περάσει κάτι που έκανε ξεκάθαρο όσο διάστημα παρέμεινε στην αρχηγία της γκρι μπριγάδας.

Είναι ο παίκτης που βρίσκεται σταθερά σε ανοδική πορεία και δέχεται συχνά πυκνά τα αποθεωτικά σχόλια της κριτικής επιτροπής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και μεγάλο highlight του, το μισελενάτο πιάτο με την μπάρα με πατέ πάπιας που έκανε τον Σωτήρη Κοντιζά και τον Πάνο Ιωαννίδη να μη πιστεύουν στα μάτια τους.

 

Έκτοτε, πολλοί από τους αντιπάλους του τον κατηγόρησαν για έπαρση, την ώρα που ο ίδιος δηλώνει πως στην μαγειρική του καριέρα έχει κάνει ακόμα και πελάτες να δακρύσουν με τις δημιουργίες του.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Λευτέρης μοιάζει να είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του χρηματικού επάθλου, έχοντας κατακτήσει δύο φορές έως σήμερα το βραβείο των 1.000 ευρώ.

Το αν είναι το γκράντε φαβορί, θα αποδειχθεί σύντομα καθώς ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος!

Πηγή: sportime.gr