Με δεδομένο ότι δε θα υπάρχει Survivor την επόμενη σεζόν το Survivor ο ΣΚΑΪ και ο Ατζούν Ιλιτζαλί ετοιμάζονται να ρίξουν όχι ένα αλλά δύο νέα ριάλιτι τα οποία θα έχουν όλα τα αγωνιστικά στοιχεία του Survivor, και ακόμα πιο απαιτητικά αγωνίσματα, χωρίς το στοιχείο των σχέσεων και της επιβίωσης. Το πρώτο ριάλιτι θα είναι το Exathlon και θα κρατήσει περίπου όσο το Survivor ενώ η δεύτερη εκπομπή, σύμφωνα με το Zappit.gr θα είναι το Tempting Fortune.

Το Exathlon, παίζεται ήδη σε άλλες χώρες, τα δικαιώματα ανήκουν στον Τούρκο παραγωγό και τα γυρίσματα γίνονται επίσης στον Άγιο Δομίνικο σχετικά κοντά στην παραγωγή του Survivor. H βασική διαφορά είναι ότι οι παίκτες του δεν πεινούν, δεν εξαντλούνται από την πείνα με αποτέλεσμα να κλέβουν κλέβουν φαγητό και τσιγάρα, αλλά παλεύουν αναμεταξύ τους σε πολύ δύσκολα αγωνίσματα. Γι’ αυτό εξάλλου οι παίκτες είναι όλοι πρωταθλητές στα αγωνίσματά τους ή πολύ αθλητικοί σταρ του θεάματος.

Για τον ρόλο του παρουσιαστή του πολύ δυναμικού παιχνιδιού έχουν ακουστεί τα ονόματα του Κωνσταντίνου Βασάλου, του Γιώργου Αγγελόπουλου και του Στάθη Σχίζα, αφού το μόνο σίγουρό έιναι ότι ο Γιώργος Λιανός δε θα μπορεί να παρουσιάσει το νέο ριάλιτι λόγω της επιστροφής του στην Αθήνα για το επόμενο The Voice.