Σημαντικό πλήγμα κατά της πειρατείας στη συνδρομητική τηλεόραση πέτυχε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών που πραγματοποίησε μια επιχείρηση που έλαβε χώρα, ταυτόχρονα σε πολλά σημεία στην Ελλάδα. Πρόκειται, δε, για τη μεγαλύτερη επιχείρηση των Αρχών για το 2024 σε Ελλάδα και Ευρώπη που «κάλυψε» την Αθήνα, τη Βοιωτία, τη Σαλαμίνα και την Πάτρα, με στόχο την εξάρθρωση δικτύων που διακινούσαν παράνομα συνδρομητικά κανάλια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 20 αστυνομικοί της Ασφάλειας της Πάτρας, έχουν συλληφθεί τουλάχιστον τέσσερα άτομα που εμπλέκονταν σε αυτή τη δραστηριότητα και έχουν κατασχεθεί μεγάλα χρηματικά πόσα, 65.000 ταινίες on demand, εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την παράνομη διανομή συνδρομητικών υπηρεσιών και μεγάλο πελατολόγιο πάνω από 6.500 άτομα με αναλυτικά στοιχεία των πελατών, οι οποίοι πλέον είναι έκθετοι στις αρχές. 

Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζονται σε περισσότερα από 7.000.000 ευρώ και στο στόχαστρο των αρχών είναι τώρα οι οικονομικές συναλλαγές των τελικών χρηστών με το εγκληματικό δίκτυο και η ανάλυση των χιλιάδων επικοινωνιών που είναι στα χέρια των αρχών. Την ίδια στιγμή σε δεκάδες εκατομμύρια υπολογίζονται τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ.

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία για τα κυκλώματα της πειρατικής τηλεόρασης που αναμένεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω έρευνες και συλλήψεις σε Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις επιχειρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο έτος, πάνω από 50.000 χρήστες έχουν ταυτοποιηθεί σε δικογραφίες και αναμένεται κύμα διώξεων στους χρήστες πειρατικών συνδέσεων.

Η συμβολή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ήταν καθοριστική για την επιτυχία της επιχείρησης, καθώς η εμπειρία και η εξειδίκευσή της στις αστυνομικές έρευνες ήταν κρίσιμης σημασίας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα ενεργή και αποτελεσματική παρουσία στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας, με πολλαπλές εξαρθρώσεις εγκληματικών οργανώσεων στο ενεργητικό της και μάλιστα σε όλη την ελληνική επικράτεια. 

Η εξάρθρωση και αυτής της εγκληματικής οργάνωσης από το Τμήμα Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συνεχόμενων επιτυχών ερευνών της ανωτέρω Υπηρεσίας η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει σοβαρά χτυπήματα σε εγκληματικά δίκτυα απατών, διαρρήξεων, ληστειών και οικονομικού εγκλήματος.

Πηγή: Καθημερινή