Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα τελευταία χρόνια ασχολείται πολύ ενεργά τόσο με τον χώρο του ποδοσφαίρου, όπου πλέον έχει επεκταθεί με μεγάλη επιτυχία και εκτός Ελλάδας (Νότιγχαμ, Ρίο Άβε), τόσο και με τα Media.

Πρόκειται άλλωστε για τον ιδιοκτήτη του MEGA και της Alter Ego, στην οποία ανήκουν οι εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ, ενώ πρόσφατα απέκτησε και τους τίτλους της «Ελευθεροτυπίας», της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» και της ιστοσελίδας enet.gr, προσφέροντας 8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Μαρινάκης όμως ετοιμάζει άλλη μία μεγάλη αγορά, εκτός Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, διαβάσαμε στο typologies.gr: «Ενδιαφέρον για την επέκταση της Άλτερ Έγκο ΜΜΕ και στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον για μία μεγάλη Κυπριακή εφημερίδα που επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις. Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης επισκέπτεται την Κύπρο αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα»!

Πότε κυκλοφορεί η (νέα) "Ελευθεροτυπία" - Ποιος θα είναι ο διευθυντής

Η νέα «Ελευθεροτυπία» ετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς, μετά την κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αγοράσει τον τίτλο της (όπως και της κυριακάτικης). Προτεραιότητα η εφημερίδα και όχι το enet.gr που θα βγει στα τέλη του 2024.

Στη διευθυντική ομάδα θα είναι ο Σήφης Πολυμήλης, πρόσωπο που εμπιστευόταν απόλυτα ο αείμνηστος (και εμβληματικός για την «Ε») Σεραφείμ Φυντανίδης, αλλά και ο Αντώνης Καρακούσης, νυν σύμβουλος έκδοσης του Βήματος και πρώην διευθυντής στο «Βήμα» και στην Καθημερινή. Ο Καρακούσης θα επιστρέψει, ως λέει στον κύκλο του, για να κλείσει τον κύκλο του στην εφημερίδα που ξεκίνησε ως φοιτητής στο οικονομικό ρεπορτάζ.

Κομβικό ρόλο θα έχει και ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, που «τρέχει» εξαιρετικά ως τώρα τα έντυπα και τα digital Μέσα της Alter Ego Media.

Αναφορικά με δημοσιογράφους, μιας και η «Ελευθεροτυπία» θα είναι η εφημερίδα που ήταν πάντα, ήτοι της (κεντρο)αριστεράς, θα αναζητηθεί κόσμος από την «Εφημερίδα των Συντακτών» αλλά και την «Αυγή». Παίζει, δε, να πάει εκεί ο Δημήτρης Μανιάτης από τα «Νέα» που έχει και πολύ αριστερό προφίλ και δυνατή αρθρογραφία ενώ από το Βήμα ακούγονται τα ονόματα του Λάμπρου Σταυρόπουλου και του άοκνου ρεπόρτερ Άρη Ραβανού.

Πηγή: dailymedia.com.gr