Facebook Pixel Ινδία: Γίνεται κόμβος τεχνητής νοημοσύνης και ανεβάζει την οικονομία της
Life
| 2024-02-03 23:34:00

Η Ινδία αναδεικνύεται παγκόσμιος κόμβος τεχνητής νοημοσύνης και ανεβάζει την οικονομία της!

του Γεωπόλδου
Η Ινδία αναδεικνύεται παγκόσμιος κόμβος τεχνητής νοημοσύνης και ανεβάζει την οικονομία της!

Η αγορά τεχνητής νοημοσύνης στην Ινδία εκτιμάται ότι θα προσθέσει 400–500 δισεκατομμύρια δολάρια στο ΑΕΠ της Ινδίας έως το 2025.

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο "Η τεχνητή νοημοσύνη ενισχύει τους ορίζοντες ανάπτυξης της Ινδίας" δημοσιεύσαν οι Times of Oman, το οποίο υπογράφει ο Dr SP Sharma, οικονομολόγος με 25 χρόνια εμπειρίας στους διάφορους τομείς της οικονομίας,  του εμπορίου και της βιομηχανίας. Συνεργάζεται  με τον αναγνωρισμένο φορέα του κλάδου, PHD Chamber of Commerce &  Industry ως Επικεφαλής Οικονομολόγος και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας. Το κείμενο αναφέρεται στις δυνατότητες παραιτέρω ανάπτυξεις της Ινδίας λόγω της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) αναδιαμορφώνει τις επιχειρήσεις, τις βιομηχανίες, τη γεωργία και την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη σε παγκόσμια κλίμακα. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε διάφορους τομείς, προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή καινοτομίας, αποτελεσματικότητας και δημιουργικότητας στην Ινδία. Η εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης είναι ορατή από την υγειονομική περίθαλψη στη γεωργία, τη χρηματοδότηση στην εκπαίδευση.

Η παγκόσμια επιρροή της τεχνητής νοημοσύνης προσφέρει μια εποχή απαράμιλλων ευκαιριών. Η αγορά τεχνητής νοημοσύνης στην Ινδία εκτιμάται ότι θα προσθέσει 400–500 δισεκατομμύρια δολάρια στο ΑΕΠ της Ινδίας έως το 2025, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 10% του ΑΕΠ της χώρας 4-5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ινδία έχει καταταχθεί στην 1η θέση στη διείσδυση δεξιοτήτων AI και στην 1η στον αριθμό έργων AI GitHub σύμφωνα με την έκθεση Stanford AI Index 2023.

Στη συνέχεια στο άρθρο περιγράφονται τα βήματα που έκανε η Ινδία για την υιοθέτηση στρατηγικής στην τεχνητή νοημοσύνη.

Το ινδικό Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας σχημάτισε μια Task Force AI το 2017 για να αναπτύξει έναν οδικό χάρτη για την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης στην Ινδία. Το 2018, η κυβέρνηση της Ινδίας δημοσίευσε μια εθνική στρατηγική για την τεχνητή νοημοσύνη. Η στρατηγική στοχεύει να τοποθετήσει την Ινδία ως παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνητή νοημοσύνη και να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες AI για κοινωνικά και οικονομικά οφέλη. Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για την προώθηση της ανάπτυξης και χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης (AI) τα τελευταία χρόνια, όπως:

Το 2021, ξεκίνησε η Εθνική Αποστολή AI για να προωθήσει την ανάπτυξη λύσεων βασισμένων στην AI για ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, της γεωργίας και της εκπαίδευσης, ενώ το 2022 ξεκίνησε η Εθνική Πλατφόρμα AI για να παρέχει μια κοινή υποδομή για ερευνητές και προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης. κοινή χρήση δεδομένων, εργαλείων και πόρων.

Την ίδια χρονιά, ξεκίνησε η National AI Fellowship για την παροχή χρηματοδότησης σε ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης που ξεκινούσαν την καριέρα τους για να συνεχίσουν την έρευνα στην Ινδία ενώ

Επίσης, κυκλοφόρησαν εθνικές κατευθυντήριες οδηγίες για τη δεοντολογία της τεχνητής νοημοσύνης για να παρέχουν ένα πλαίσιο για την υπεύθυνη ανάπτυξη και χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην Ινδία.

Στον προϋπολογισμό του 2023, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη δημιουργία τριών κέντρων αριστείας στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) στα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα» ως μέρος των κυβερνητικών πρωτοβουλιών «Make AI for India» και «Make AI work for India» στον προϋπολογισμό του 2023. Κορυφαίοι παράγοντες του κλάδου θα συνεργαστούν για τη διεξαγωγή διεπιστημονικής έρευνας, την ανάπτυξη εφαρμογών αιχμής και επεκτάσιμες λύσεις προβλημάτων στους τομείς της Γεωργίας, της Υγείας και των βιώσιμων πόλεων

Η τεχνητή νοημοσύνη διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στον αγροτικό τομέα της Ινδίας, βελτιστοποιώντας τις αποδόσεις των καλλιεργειών και τη χρήση των πόρων. Τα αναλυτικά στοιχεία που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη παρέχουν απαραίτητες γνώσεις στους αγρότες, που περιλαμβάνουν ακριβείς προβλέψεις καιρού και εκτιμήσεις της υγείας του εδάφους. Η τεχνητή νοημοσύνη ενδυναμώνει τους αγρότες με εργαλεία λήψης αποφάσεων που βασίζονται σε δεδομένα, αυξάνοντας έτσι σημαντικά την αγροτική παραγωγικότητα και βιωσιμότητα.

Η τεχνητή νοημοσύνη εισήγαγε μια αλλαγή παραδείγματος στο τοπίο της υγειονομικής περίθαλψης της Ινδίας, καθιστώντας την ιατρική διάγνωση και θεραπεία πιο ακριβή και προσβάσιμη μέσω εργαλείων που τροφοδοτούνται με τεχνητή νοημοσύνη. Οι κορυφαίοι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης αναλύουν σχολαστικά τα ιατρικά δεδομένα, βοηθώντας σημαντικά τους γιατρούς στη διάγνωση ασθενειών με απαράμιλλη ακρίβεια. Ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες και υποεξυπηρετούμενες περιοχές, η τεχνητή νοημοσύνη έχει αυξημένη προσβασιμότητα στην υγειονομική περίθαλψη, χρησιμοποιώντας απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών και τηλεϊατρική.

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Ινδίας έχει υποστεί μια βαθιά μεταμόρφωση που προωθείται από την τεχνητή νοημοσύνη, οι εικονικοί βοηθοί έχουν ενσωματωθεί απρόσκοπτα στις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες, ενισχύοντας τις εμπειρίες των χρηστών σε τραπεζικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες. Οι αλγόριθμοι με τεχνητή νοημοσύνη εξετάζουν σχολαστικά εκτεταμένα σύνολα δεδομένων, εντοπίζοντας και αποτρέποντας αποτελεσματικά δόλιες δραστηριότητες, ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια των χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στη βαθμολογία πιστοληπτικής ικανότητας και την αξιολόγηση κινδύνου έχει επεκτείνει περαιτέρω την οικονομική πρόσβαση σε πληθυσμούς που προηγουμένως δεν εξυπηρετούνταν.

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει επανάσταση στον τομέα της εκπαίδευσης εξατομικεύοντας τις μαθησιακές εμπειρίες και βελτιώνοντας την προσβασιμότητα. Πολλές πλατφόρμες EdTech χρησιμοποιούν αλγόριθμους AI για να προσαρμόσουν δυναμικά το περιεχόμενο στις μεμονωμένες ανάγκες των μαθητών. Τα chatbot που βασίζονται στο AI παρέχουν άμεση βοήθεια στους μαθητές, ενώ τα εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου που υποστηρίζονται από AI διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς να αναπτύξουν αποτελεσματικά εκπαιδευτικό υλικό υψηλής ποιότητας.

Ο τομέας του ηλεκτρονικού εμπορίου γνώρισε επίσης εκρηκτική αναπτυξιακή τροχιά, που αποδίδεται κυρίως στην τεχνητή νοημοσύνη. Οι προηγμένες μηχανές συστάσεων αναλύουν επιδέξια τη συμπεριφορά των χρηστών, παρέχοντας προσαρμοσμένες προτάσεις προϊόντων που ενισχύουν σημαντικά τις πωλήσεις. Η βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η διαχείριση αποθέματος εξορθολογίζονται απρόσκοπτα μέσω αλγορίθμων που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη. Οι γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Flipkart και η Amazon India αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για την πρόβλεψη της ζήτησης, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών παράδοσης.

Ο αυτοματισμός που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη έχει οδηγήσει σε μια επανάσταση στον κατασκευαστικό τομέα της Ινδίας. Τα έξυπνα εργοστάσια χρησιμοποιούν με σύνεση συσκευές IoT και AI για να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες παραγωγής, να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο διακοπής λειτουργίας και να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων. Η πρωτοβουλία «Make in India» εδραιώνει τη θέση της χώρας ως παγκόσμιου κόμβου παραγωγής, με την τεχνητή νοημοσύνη να διαδραματίζει απαραίτητο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

Η τεχνητή νοημοσύνη αναδιαμορφώνει τον τομέα των μεταφορών της Ινδίας, περιλαμβάνοντας την εφοδιαστική και την αστική κινητικότητα. Εξέχουσες πλατφόρμες κοινής χρήσης διαδρομής όπως η Ola και η Uber αξιοποιούν αλγόριθμους AI για βελτιστοποίηση και τιμολόγηση διαδρομής, παρέχοντας εμπλουτισμένες εμπειρίες πελατών. Αυτόνομα οχήματα υπόσχονται ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη μεταφορά. Τα συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη μετριάζουν αποτελεσματικά τη συμφόρηση σε πυκνοκατοικημένες πόλεις.

Η Ινδία αναδεικνύεται ταχύτατα ως παγκόσμιος κόμβος τεχνητής νοημοσύνης. Με μια κουλτούρα εκκίνησης σαν μανιτάρια και μια μεγάλη δεξαμενή ειδικευμένων μηχανικών, η Ινδία έχει προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Πρωτοβουλίες όπως η Εθνική Αποστολή AI και συνεργασίες μεταξύ ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και εταιρειών τεχνολογίας οδηγούν την έρευνα και την καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη. Η τεχνητή νοημοσύνη στην Ινδία έχει πλέον γίνει συγκρίσιμη με τα μεγάλα honchos στο παγκόσμιο σύστημα AI, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Γερμανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ( ΗΑΕ). καθένα από αυτά τα έθνη έχει κάνει σημαντικά βήματα στο τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης, το καθένα με τη μοναδική του αναπτυξιακή τροχιά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να πρωτοστατούν στην έρευνα και την καινοτομία τεχνητής νοημοσύνης, με συγκέντρωση κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας και ερευνητικών ιδρυμάτων. Η Ινδία, με τις αναπτυσσόμενες πρωτοβουλίες του οικοσυστήματος και τις ερευνητικές πρωτοβουλίες της, προσεγγίζει γρήγορα τις εξελίξεις και τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Κίνα έχουν υιοθετήσει ολοκληρωμένες στρατηγικές τεχνητής νοημοσύνης, ενώ η Γερμανία δίνει έμφαση στην ηθική και στους κανονισμούς της τεχνητής νοημοσύνης. μεταποίηση, ενώ η Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επικεντρώνονται στην ευρύτερη ενοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης σε πολλούς τομείς.

Με λίγα λόγια, τα επιτεύγματα της τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορους τομείς στην Ινδία είναι αξιοσημείωτα, δημιουργώντας μεγάλη έμπνευση για τον αυξανόμενο νέο πληθυσμό. Η μετασχηματιστική τεχνολογία προώθησε την προσβασιμότητα στην υγειονομική περίθαλψη, ενίσχυσε την αγροτική παραγωγικότητα, έφερε επανάσταση στα οικονομικά, εξατομικευμένη εκπαίδευση και τροφοδότησε την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Στην κατασκευή και τις μεταφορές, η τεχνητή νοημοσύνη έχει εξορθολογίσει τις λειτουργίες, ενισχύοντας τη συνολική αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων.

Καθώς η Ινδία συνεχίζει να επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη, να καλλιεργεί την καινοτομία και να καλλιεργεί ένα ακμάζον οικοσύστημα startup, το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα φαίνεται εξαιρετικά υποσχόμενο. Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορους τομείς έχει τη δυνατότητα να τοποθετήσει την Ινδία ως παγκόσμιο ηγέτη στην καινοτομία που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags