Facebook Pixel Τεράστια επένδυση! Οι Ινδοί ρίχνουν 67 δις δολάρια στον ενεργειακό τομέα
Life
| 2024-02-10 01:14:00

Τεράστια επένδυση! Οι Ινδοί ρίχνουν 67 δις δολάρια στον ενεργειακό τομέα

του Γεωπόλδου
Τεράστια επένδυση! Οι Ινδοί ρίχνουν 67 δις δολάρια στον ενεργειακό τομέα

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι κάλεσε τους παγκόσμιους παίκτες να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα της Ινδίας, λέγοντας ότι η χώρα αναμένεται να αυξήσει την ικανότητα διύλισης

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι δήλωσε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 ότι η χώρα θα δει μια επένδυση 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον ενεργειακό τομέα τα επόμενα πέντε έως έξι χρόνια.

Ο Μόντι έκανε τα σχόλια κατά τα εγκαίνια της δεύτερης έκδοσης της Εβδομάδας Ενέργειας της Ινδίας στη Γκόα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η παραγωγή εγχώριου φυσικού αερίου αυξάνεται λόγω των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης και η χώρα καταβάλλει προσπάθειες να αυξήσει το ποσοστό φυσικού αερίου στο πρωτογενές ενεργειακό μείγμα από 6 σε 15 τοις εκατό.

«Αυτό θα δούμε μια επένδυση περίπου 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα 5-6 χρόνια», είπε.

Ο Μόντι τόνισε την πρόοδο της Ινδίας στον τομέα των βιοκαυσίμων και είπε ότι η ανάμειξη αιθανόλης σημείωσε σημαντική αύξηση από 1,5 τοις εκατό το 2014 σε 12 τοις εκατό το 2023, οδηγώντας σε μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά περίπου 42 εκατομμύρια μετρικούς τόνους.

«Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την ανάμειξη αιθανόλης 20% στη βενζίνη μέχρι το 2025», είπε.

Υπενθυμίζοντας την έναρξη της ανάμειξης αιθανόλης 20 τοις εκατό σε περισσότερα από 80 καταστήματα λιανικής κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ενέργειας στην Ινδία πέρυσι, ο Μόντι είπε ότι ο αριθμός αυτών των σημείων έχει αυξηθεί τώρα σε 9.000.

Η Εβδομάδα Ενέργειας της Ινδίας 2024 αναμένεται να παρακολουθήσει τη συμμετοχή περίπου 17 υπουργών ενέργειας από διαφορετικές χώρες, περισσότερους από 35.000 συμμετέχοντες και περισσότερους από 900 εκθέτες.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags