Αυτή η… βεντέτα κρατάει χρόνια και όταν οι εμπλεκόμενοι είναι δύο πρώην διεθνείς επιθετικοί, τότε δεν υπάρχει χώρος για… αμυντικές κινήσεις. Πρωταγωνιστές, δύο «μάγοι» της μπάλας οι οποίοι δεν αποτελέσαν αντίπαλοι μόνο στο γήπεδο, αλλά και εξωαγωνιστικά, με βασικό στόχο όχι τα... γκολ, αλλά μια μεζονέτα στη Χαλκιδική.

Από τη μία ο Ζήσης Βρύζας, διεθνής παλαίμαχος επιθετικός που διέγραψε πολυετή καριέρα στη Skoda Ξάνθη, τον ΠΑΟΚ και το ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ συμμετείχε στην Εθνική Ομάδα που κατέκτησε το Euro 2004. Αφότου κρέμασε τα παπούτσια του ανέλαβε διάφορες θέσεις στη διοίκηση του ΠΑΟΚ. Advertisement Από την άλλη, ο νεότερος μεν, αλλά και αυτός πρώην διεθνής επιθετικός, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό, ενώ διακρίθηκε στην Εθνική, της οποίας υπήρξε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (εναντίον της Νιγηρίας).

Η αιτία της κόντρας

Το μεταξύ τους «τζαρτζάρισμα» έχει την αφετηρία του στο… μακρινό 2013, όταν με βάση το ιστορικό της υπόθεσης ο Ζήσης Βρύζας δανείστηκε από τον Σαλπιγγίδη 65.000 ευρώ, αλλά όπως φαίνεται δεν του τα επέστρεψε ποτέ.

Οι δύο ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στα δικαστήρια, όταν ο Σαλπιγγίδης αποφάσισε να καταθέσει αγωγή κατά του άλλοτε συμπαίκτη του. Η αγωγή του Σαλπιγγίδη εκδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2018 και στις 18 Απριλίου 2019 εκδόθηκε η απόφαση που τον δικαιώνει.

Κάπως έτσι μπήκε στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η μεζονέτα που διατηρεί ο Βρύζας στη Χαλκιδική. Τον Ιούνιο του 2019 έγινε κατάσχεση για 97.232,38 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων, κατά του Ζήση Βρύζα και υπέρ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Το πρώτο σφυρί για το συγκεκριμένο ακίνητο χτύπησε στις 15 Ιανουαρίου 2020, με τιμή εκκίνησης 250.000 ευρώ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο νέος πλειστηριασμός

Μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια, όμως, η «βεντέτα» επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς, όπως αποκαλύπτει το newmoney, για τις 31 Μαΐου έχει προγραμματιστεί νέος πλειστηριασμός για το ίδιο ακίνητο και με τους ίδιους πρωταγωνιστές, δηλαδή τον Ζήση Βρύζα ως οφειλέτη και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ως επισπεύδοντα.

Βέβαια, το εάν πράγματι θα χτυπήσει το σφυρί στο τέλος του μήνα, θα εξαρτηθεί και από κινήσεις που τυχόν έχουν γίνει ή θα γίνουν στην κατεύθυνση πιθανής αναστολής. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια ισόγεια κατοικία με υπόγειο αποθηκευτικό χώρο (αποθήκη – γκαράζ), εμβαδού του υπογείου βοηθητικού χώρου (αποθήκης – γκαράζ) 25,93 τ.μ., εμβαδού της ισόγειας κατοικίας καθαρού 25,93 τ.μ., που αποτελείται από ένα ενιαίο σαλόνι – κουζίνα, ένα δωμάτιο, ένα λουτρό WC και τη σκάλα καθόδου προς το υπόγειο.

Η κατοικία ανήκει σε ένα συγκρότημα ισόγειων κατοικιών με υπόγειο, που αναπτύσσεται επί αγρού συνολικής έκτασης 4.157,48 τ.μ., και βρίσκεται στη θέση «Ζαντραχι» ή «Τηγάνι Ράχη» της Κοινότητας Αφύτου, της Δ.Ε. Κασσάνδρας, του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Ειδικότερα, το ακίνητο βρίσκεται εντός του συγκροτήματος κατοικιών με την επωνυμία «Γαλανό», σε απόσταση 200 μέτρων περίπου από το οδικό κύκλωμα της Κασσάνδρας και 1 χλμ, πριν από τη διασταύρωση της Αφύτου, ενώ είναι πρώτο στη θάλασσα επί του βραχώδη όγκου της περιοχής.

Η μεζονέτα με θέα θάλασσα

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, διαπιστώθηκε ότι, η μεζονέτα είναι δεύτερη από τη θάλασσα. Ακόμη, είναι πανταχόθεν ελεύθερη, διαμπερής, διαθέτει μεγάλους εξώστες στην έμπροσθεν και οπίσθια πρόσοψη, σύγχρονου και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και καλής αισθητικής. Επιπλέον, είναι επενδεδυμένη εξωτερικά με διακοσμητική πέτρα (πέτρα Αφύτου) και διαθέτει κεραμοσκεπή.

Περαιτέρω, διαθέτει ευρύχωρο και αυτοτελώς οριοθετημένο – περιφραγμένο περιβάλλοντα χώρο (500τ.μ., περίπου), περιποιημένο και διαστρωμένο με πλακίδια, εντός του οποίου υπάρχει πισίνα, διαμορφώσεις από γκαζόν και φυτεύσεις. Έχει βορειοανατολικό προσανατολισμό στην πρόσοψη και φαίνεται πως διαθέτει πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και τον Τορωναίο κόλπο, ευρισκόμενη στο ύψωμα (βραχώδη όγκο) της Αφύτου.

Όπως σημειώνεται, το υπόγειο έχει αλλάξει χρήση από αποθήκη σε κατοικία και βρίσκεται σε στάθμη ισογείου (ξεμπάζωμα), το ισόγειο έχει γίνει 1ος όροφος, ενώ υφίσταται πέργκολα με κεραμοσκεπή στη στάθμη του ισογείου (πρόσοψη). Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το ισόγειο φαίνεται πως καταλαμβάνει επιφάνεια εμβαδού 70τ.μ. (υπέρβαση 45 τ.μ. περίπου), ενώ ο 1ος όροφος 55 τ.μ. περίπου (υπέρβαση 30 τ.μ.). Επίσης, υφίσταται προσθήκη αποθήκης εμβαδού 4 τ.μ., περίπου, στην πίσω πλευρά και συνολικά διάσπαση όγκου του όλου κτιριακού συγκροτήματος (δεν είναι συνεχόμενες οι κατοικίες).

Ως εκ τούτου, το συνολικό εμβαδόν της μεζονέτας φτάνει στα 125 τ.μ. (70 τ.μ. ισόγειο + 55 τ.μ. ο 1ος όροφος). Ο περιβάλλων χώρος του συγκροτήματος έχει ωραία διαμόρφωση με φυτεύσεις και πλακοστρώσεις, περιμετρική περίφραξη με ψηλό τοιχίο από μπετόν, πόρτα ασφαλείας, κλπ. Όσον αφορά την τιμή πρώτης προσφοράς, έχει οριστεί σε 200.000 ευρώ, δηλαδή μειωμένη κατά 20% σε σχέση με την τιμή εκκίνησης του αρχικού πλειστηριασμού.

Πηγή: newsmoney.gr