Facebook Pixel Συνεχή ανάπτυξη βλέπει ο οίκος αξιολόγησης S&P Global Ratings στην Ινδία
| 2023-03-30 07:26:00

Συνεχή ανάπτυξη βλέπει ο οίκος αξιολόγησης S&P Global Ratings στην Ινδία

του Γεωπόλδου
Συνεχή ανάπτυξη βλέπει ο οίκος αξιολόγησης S&P Global Ratings στην Ινδία

Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις ανάπτυξης για τη χώρα το 2024-2025!Ο πληθωρισμός λιανικής θα μειωθεί στο 5% στη σε σχέση με το 6,8% της τρέχουσα δημοσιονομικής περιόδου.

Την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας στο 7% διατήρησε ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης «S&P Global Ratings» για την τρέχουσα δημοσιονομική περίοδο και στο 6% για το 2023-24. Διατήρησε επίσης την πρόβλεψή της για ανάπτυξη 6,9% για τη χώρα το 2024-2025. Ο οίκος αξιολόγησης, αναμένει ότι ο πληθωρισμός λιανικής θα μειωθεί στο 5% στη νέα δημοσιονομική από 6,8% στην τρέχουσα δημοσιονομική περίδο, αλλά αναμένει ότι η «Reserve Bank of India» (RBI) θα αυξήσει το επιτόκιο μετά την πρόσφατη έκρηξη του πληθωρισμού.

«Αναμένουμε από την Αποθεματική Τράπεζα της Ινδίας να αυξήσει περαιτέρω το ήδη υψηλό επιτόκιο πολιτικής της μετά από μια πρόσφατη ανοδική έκπληξη για τον πληθωρισμό», αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης στην τριμηνιαία ενημέρωσή του για την Ασία και τον Ειρηνικό που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (28-3-2023). Ο οίκος αναφέρει επίσης ότι ο πληθωρισμός του δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) θα πρέπει να συγκρατηθεί στο 5% το οικονομικό έτος 2024, αλλά είπε ότι μπορεί να υπάρχουν ανοδικοί κίνδυνοι, συμπεριλαμβανομένων παραγόντων που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες.

Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της RBI θα συνεδριάσει στις 3, 5 και 6 Απριλίου για να πραγματοποιήσει την πρώτη αναθεώρηση πολιτικής της νέας δημοσιονομικής. Αναμένεται ευρέως να αυξήσει το επιτόκιο των συμφωνιών επαναγοράς κατά άλλες 25 μονάδες βάσης, αφού ο πληθωρισμός λιανικής παρέμεινε υψηλός σε πάνω από 6% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο στο 6,44%. Οι περισσότερες παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες παρέμειναν επίσης επιθετικές και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ωστόσο, παρά τον έντονο βασικό πληθωρισμό, ο οργανισμός αναμένει ότι οι ασιατικές οικονομίες αναδυόμενων αγορών θα παραμείνουν μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων στις προοπτικές μας για την παγκόσμια ανάπτυξη μέχρι το 2026. «Η Ινδία προηγείται, με μέση ανάπτυξη 7% το 2024-2026», αναφέρει η S&P. Αναμένει ότι η Ινδία θα επιστρέψει σε ρυθμό ανάπτυξης άνω του 7% έως το 2026-27, όταν έχει προβλέψει αύξηση του ΑΕΠ στο 7,1%.

«Στην Ινδία, η εγχώρια ζήτηση παραδοσιακά οδηγεί την οικονομία . Έχει γίνει πιο ευαίσθητη στον παγκόσμιο κύκλο τον τελευταίο καιρό, εν μέρει λόγω της αύξησης των εξαγωγών εμπορευμάτων και η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ επιβραδύνθηκε στο 4,4% το τέταρτο τρίμηνο», ανέφερε περαιτέρω.

Διατηρώντας μια «επιφυλακτικά αισιόδοξη» προοπτική για την Ασία-Ειρηνικό, είπε ότι η οικονομία της Κίνας βρίσκεται σε καλό δρόμο για ανάκαμψη φέτος και προέβλεψε ότι η χώρα θα αναπτυχθεί κατά 5,5% το 2023.

Ο οργανισμός τόνισε επίσης δύο τάσεις που είναι σημαντικές για τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις του για την περιοχή. Πρώτον, οι απώλειες παραγωγής που προκαλούνται από τον Covid στις αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς είναι πιθανό να είναι μόνιμες, είπε ο οίκος, προσθέτοντας ότι η δεύτερη βασική τάση είναι η μετατόπιση των μεριδίων αγοράς των εξαγωγών μεταξύ των ασιατικών οικονομιών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags