Facebook Pixel Ινδία: Παγκόσμιο παράδειγμα η χρηματοοικονομική ένταξή της
| 2023-05-14 14:22:00

Παγκόσμιο παράδειγμα η χρηματοοικονομική ένταξη της Ινδίας

Sportdog Team
Παγκόσμιο παράδειγμα η χρηματοοικονομική ένταξη της Ινδίας

«Η οικονομική ένταξη είναι απαραίτητη για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών και επιτακτική ανάγκη για την προώθηση της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε πρόσφατα η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ινδίας στον ΟΗΕ, Πρέσβης Ρουχίρα Καμπότζ.

Η συνολική οικονομική ένταξη, περισσότερο για τους περιθωριοποιημένους ανθρώπους είναι μία από τις προτεραιότητες της σημερινής ινδικής κυβέρνησης. Οι διάφορες ψηφιακές πρωτοβουλίες της Ινδίας έχουν δώσει την απαραίτητη ώθηση στο ταξίδι της οικονομικής ένταξης.

«Η οικονομική ένταξη είναι απαραίτητη για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών και επιτακτική ανάγκη για την προώθηση της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε  πρόσφατα η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ινδίας στον ΟΗΕ, Πρέσβης, Ρουχίρα Καμπότζ.

Είπε ότι ο κόσμος βρίσκεται στα μισά του ταξιδιού του προς την ατζέντα του 2030 και τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. «Δυστυχώς, η έκθεση μέχρι στιγμής δεν είναι καλή. Η Έκθεση Προόδου δείχνει, ότι μόλις το 12 % των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης βρίσκονται σε καλό δρόμο. Η πρόοδος στο 50 % είναι αδύναμη και ανεπαρκής», πρόσθεσε.

«Πιστεύουμε ότι το ταξίδι οικονομικής ένταξης της Ινδίας μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες αναπτυσσόμενες χώρες», πρόσθεσε.

Η Ινδία καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για την επίτευξη χρηματοοικονομικής ένταξης, διασφαλίζοντας ότι όλα τα άτομα και οι επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε επίσημες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Όπως σωστά δήλωσε η Πρέσβη, Ρουχίρα Καμπότζ, οι πολιτικές της κυβέρνησης που σχετίζονται με την οικονομική ένταξη έχουν κάνει εκατομμύρια ανθρώπους μέρος του επίσημου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Μπορεί κανείς να μετρήσει την πρόοδο της οικονομικής ένταξης της Ινδίας μέσω του γεγονότος ότι το 2009, μόνο το 17 % των ενηλίκων στην Ινδία είχαν τραπεζικούς λογαριασμούς και σήμερα περισσότερο από το 80 % έχει τραπεζικούς λογαριασμούς. Επιπλέον, από το 2022, πραγματοποιούνται ψηφιακά  πάνω από 1 δις συναλλαγές πληρωμής το μήνα.

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) εκτίμησε ότι η πρόοδος προς την οικονομική ένταξη, η οποία θα χρειαζόταν σχεδόν μισό αιώνα αν η Ινδία ακολουθούσε τις παραδοσιακές διαδικασίες ανάπτυξης, επιτεύχθηκε στην Ινδία σε περίπου δέκα χρόνια.

Η Ινδία λαμβάνει μια σειρά μέτρων χρηματοοικονομικής ένταξης. Αυτές περιλαμβάνουν το Aadhaar, μια βιομετρική βάση δεδομένων που παρέχει μια μοναδική ταυτότητα σε κάθε Ινδό πολίτη, τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου που ονομάζονται Jan Dhan, την άμεση μεταφορά πληρωμών κοινωνικών παροχών σε αυτούς τους λογαριασμούς Jan Dhan και μια ψηφιακή υποδομή πληρωμών που ονομάζεται BHIM με βάση το Ενοποιημένη διεπαφή πληρωμών (UPI).

Εκφωνώντας την κεντρική ομιλία στη σύνοδο στην οποία συμμετείχαν ανώτεροι αξιωματούχοι του ΟΗΕ, πρεσβευτές, διπλωμάτες και αναλυτές, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia και πρώην Αντιπρόεδρος του NITI, Ααγιόνγκ Αρβίντ Παναγκαρίγια,  είπε ότι η Ινδία έπαιξε «πρωτοποριακό ρόλο» στην ανάπτυξη της ίδιας της ιδέας της οικονομικής ένταξης.

«Χρηματοοικονομική ένταξη, οικονομική ένταξη και ανάπτυξη - όλα πάνε χέρι-χέρι και, με τη σειρά τους, επηρεάζουν άλλα πράγματα όπως η υγεία και οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης. Όλα αυτά είναι πολύ αλληλένδετα, αλληλένδετα στοιχεία, και υπάρχουν πολλά που μπορεί να προσφέρει η Ινδία σήμερα από την άποψη της δικής της εμπειρίας στις άλλες αναπτυσσόμενες χώρες», είπε o Παναγκαρίγια, ο οποίος στο παρελθόν ήταν εκπρόσωπος της Ινδίας στους G20.

«Είναι κρίσιμο για την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και τη συνολική οικονομική ανάπτυξη. «Αν θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους ΣΒΑ και την ατζέντα του 2030, η οικονομική ένταξη είναι αναπόφευκτη. Στον πυρήνα της, η χρηματοοικονομική ένταξη είναι θεμελιώδες στοιχείο για τη στόχευση των ΣΒΑ.

Η ένταξη είναι απαραίτητη για να καλύψουν τα άτομα τις βασικές τους ανάγκες και επιτακτική ανάγκη για την προώθηση της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης», πρόσθεσε η Καμπότζ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags