Facebook Pixel Η τραγική ιστορία πίσω από το παραμύθι "Η πεντάμορφη και το τέρας"
| 2023-01-28 04:33:00

Δεν ήταν παραμύθι αλλά πραγματικότητα! Η τραγική ιστορία πίσω από την "πεντάμορφη και το τέρας"

Sportdog Team
Δεν ήταν παραμύθι αλλά πραγματικότητα! Η τραγική ιστορία πίσω από την "πεντάμορφη και το τέρας"

Ενώ το παραμύθι Beauty and the Beast έχει αίσιο τέλος, η τραγική αληθινή ιστορία στην οποία βασίστηκε σίγουρα δεν είχε. Δημοσιεύτηκε στη Γαλλία ως La Belle et la Bête , φαίνεται ότι η παιδική ιστορία του 1740 εμπνεύστηκε εν μέρει από την ανατριχιαστική ζωή ενός λεγόμενου άγριου άνδρα γνωστού ως «Petrus Gonsalvus» και τον γάμο του με μια όμορφη νεαρή γυναίκα που ονομαζόταν Catherine.

Γεννημένος στην Τενερίφη το 1537 που δόθηκε ως δώρο στον βασιλιά Ερρίκο Β’ της Γαλλίας το 1547, ο Pedro González υπέφερε από μια άγνωστη πάθηση που τώρα είναι γνωστή ως υπερτρίχωση ή σύνδρομο λυκανθρώπου, η οποία έκανε το πρόσωπο και το σώμα του να καλύπτονται από υπερβολικά μαλλιά. Μέχρι σήμερα έχουν τεκμηριωθεί λιγότερες από 50 περιπτώσεις, πολλές από τις οποίες είναι εντυπωσιακά αξιοθέατα.

Στην αυλή του Ερρίκου, ο Πέδρο θεωρήθηκε ως μια εξωτική περίπτωση, όπως οι νάνοι, οι γίγαντες και οι γελωτοποιοί. Ωστόσο, όταν αναγνώρισε τη διάνοιά του, ο βασιλιάς Ερρίκος αποφάσισε να μετονομάσει το θηρίο Petrus Gonsalvus και να του δώσει εκπαίδευση. Με τον καιρό έμαθε τρεις γλώσσες, καθώς και τις λεπτομέρειες της εθιμοτυπίας του δικαστηρίου.

Αν και υπάρχουν ελάχιστα αρχειακά στοιχεία για τη ζωή του, το 2021 η Revista de Historia Canaria αποκάλυψε ότι έγγραφα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα είχαν αποκαλύψει ότι ο Petrus Gonsalvus κατάφερε πράγματι να ενσωματωθεί στη ζωή του δικαστηρίου. Όταν έφτασε στα είκοσί του, είχε γίνει σερβιτόρος στο βασιλικό τραπέζι. Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στη Νομική, ήταν αφηγητής του νεαρού Κάρολο Θ΄ και μέχρι το 1582 δίδασκε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Ωστόσο, αρκετές μαρτυρίες αναφέρουν ότι μετά το θάνατο του Ερρίκου, η αδίστακτη σύζυγός του Κατρίν ντε Μεδίκι αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα για να ανακαλύψει τι είδους παιδιά θα έκανε ο άγριος άντρας της. Το 1570 ο Petrus παντρεύτηκε την Catherine Raffelin, την όμορφη κόρη ενός Γάλλου εμπόρου. Πριν από το γάμο η βασίλισσα δεν την προειδοποίησε για την εμφάνιση του μελλοντικού συζύγου της. Μπορεί κανείς μόνο να φανταστεί την αντίδρασή της. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του μακροχρόνιου γάμου τους, τέσσερα από τα επτά παιδιά τους γεννήθηκαν με υπερτρίχωση.

Το ζευγάρι πέθανε στην Ιταλία. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ του Smithsonian Channel «The Real Beauty and the Beast», το γεγονός ότι δεν υπάρχει καταγραφή του θανάτου του Pedro θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι τραγικά δεν θεωρήθηκε πλήρως ανθρώπινος και επομένως δεν του άρμοζε χριστιανική ταφή.

ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags