Facebook Pixel Ο Κασιδιάρης ρώτησε για Παπαχρήστου!
Life
| 2012-07-26 15:03:00

Ο Κασιδιάρης ρώτησε για Παπαχρήστου!

Ο Κασιδιάρης ρώτησε για Παπαχρήστου!

O αποκλεισμός της Boύλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς έγινε θέμα στη Βουλή καθώς ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό.
 

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης πήρε θέση για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας λόγω ενός σχολίου που ανέβασε στο twitter.

Αναλυτικά η ερώτηση του Κασιδιάρη στη Βουλή:

Θέμα: «Απαράδεκτος αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αθλήτριας Παρασκευής Παπαχρήστου»

Η Βούλα Παπαχρήστου, Ελληνίδα πρωταθλήτρια τριπλούν, αναπαρήγαγε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σκωπτικό σχόλιο από τα χιλιάδες που κυκλοφορούν σε ιστότοπους καθημερινά, το οποίο συλλήβδην, από τα κατεστημένα ΜΜΕ, κρίθηκε ως «ρατσιστικό».

Αυτή η «ετυμηγορία», που υπέθαλψαν με ανακοινώσεις τους υποκριτικά, όλα τα κόμματα της αριστεράς, είχε ως αποτέλεσμα τον πρωτοφανή στα χρονικά του Ολυμπισμού, αποκλεισμό πρωταθλήτριας από τη συμμετοχή της στους Αγώνες του Λονδίνου, με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της ίδιας που σε πολύκροτη υπόθεση εμπλοκής μονίμου μέλους της σε ποινικό αδίκημα, δεν εξέδωσε ούτε ανακοίνωση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Ποια φυσικά πρόσωπα και ποιο όργανο αποφάσισε τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας, στερώντας τη χώρα μας από ένα πιθανό μετάλλιο; Με ποια διαδικασία ελήφθη η απόφαση και σε ποια συγκεκριμένη διάταξη βασίστηκε;
2) Με ποιον ερμηνευτικό κανόνα κρίθηκε, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ε.Ο.Ε., ότι «…οι δηλώσεις (της) αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού»; Υιοθετεί η Ε.Ο.Ε. τα περί «ρατσιστικού» σχολίου και αν όχι, γιατί την απέβαλε;».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αδωνις...

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης θεωρεί πως με την απόφαση ο Ισίδωρος Κούβελος (αρχηγός της ελληνικής αποστολής) ρίχνει νερό στον μύλο του ρατσισμού και ερωτά για το αν η Παπαχρήστου ανέβαζε στο twitter ένα ανέκδοτο με Πόντιους τι θα γινόταν...

Αναλυτικά όσα είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης στον Real FM:

«Όσο πιο πολύ σκέφτομαι την απόφαση τόσο πιο πολύ εκνευρίζομαι. Μάλιστα, ετοιμάζω μια ερώτηση για τη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό, γιατί αν κατάλαβα καλά η Βούλα Παπαχρήστου αποκλείστηκε από τους Αγώνες χωρίς καν να απολογηθεί. Και θέλω να υπενθυμίσω στον κ. Κούβελο ότι το μεγαλύτερο απόφθεγμα δικαιοσύνης από την αρχαία Ελλάδα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο υποτίθεται πως υπηρετεί είναι το: “Μηδενί δίκην δίκασες, αμφοίν μύθον ακούσης”. Ο κ. Κούβελος άκουσε μόνο τη ΔΗΜ.ΑΡ και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και όχι την κυρία Παπαχρήστου. Η υπόθεση είναι εξοργιστική από πολιτικής άποψης γιατί είναι σφόδρα υποκριτική. Θυμηθήκαμε ότι είμαστε αντιρατσιστές με ένα κακό και ανόητο σχόλιο της αθλήτριας.

Είμαι εξοργισμένος και θεωρώ αδιανόητο αυτό που συνέβη. Αν σκοπός είναι να καταπολεμηθεί ο ρατσισμός τότε θα καταφέρει το ακριβώς αντίθετο. Ρίχνει νερό στον μύλο του ρατσισμού, προσθέτει στην όλη εικόνα ένα σύμβολο αδικίας. Αυτό το κορίτσι είναι 20 χρονών παιδί το οποίο προπονείται τουλάχιστον 10 χρόνια και έρχεσαι και το καταδικάζεις “εις θάνατον” επειδή ανέβασε ένα σχόλιο στο twitter, το οποίο διέγραψε αμέσως και ζήτησε συγνώμη; Και αυτό υποτίθεται ότι γίνεται στο όνομα του ανθρωπισμού; Η κυρία Παπαχρήστου δεν είχε το δικαίωμα της απολογίας; Πρέπει να επιστρέψει στους Αγώνες και να αγωνιστεί. Όλα τα διεθνή Μέσα έπαιζαν τον αποκλεισμό και όχι το σχόλιο στο twitter. Ο κ. Κούβελος, προφανώς σε κάποιου είδους εξετάσεις αριστεροφροσύνης και θολοκουλτούρας έκανε πρώτο θέμα στα παγκόσμια Μέσα τον αποκλεισμό. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν ανέβαζε ένα ανέκδοτο για τους Ποντίους θα την αποκλείαμε από τους Αγώνες;».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags