Δεν πέρασαν ούτε δύο εβδομάδες από ην αυστηρή σύσταση που απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς και υφυπουργούς να προσέρχονται στη Βουλή και να απαντούν στις ερωτήσεις βουλευτών, και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου «έγραψαν» τις συστάσεις του Πρωθυπουργού στα «παλαιότερα των υποδημάτων τους»!
Ούτε ένας υπουργός δεν πάτησε σήμερα το πόδι του στην Ολομέλεια για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο…! Από τις 8 επίκαιρες ερωτήσεις που είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν, δεν συζητήθηκε ούτε μία. Κι αυτό γιατί κάποιοι υπουργοί δήλωσαν στο προεδρείο πως έχουν κώλυμα και κάποιοι άλλοι αναρμοδιότητα.
Η εικόνα των άδειων υπουργικών εδράνων προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση του προεδρεύοντος Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος σημείωσε πως «δυστυχώς σήμερα συνεδριάζει η Βουλής χωρίς Κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι αν αυτό ήταν αναπόφευκτο ή αν θα μπορούσε να γίνει κάποια αναδιάταξη των ερωτήσεων και να γίνει συνεδρίαση….».
Και με ειρωνική διάθεση, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, από τον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε πως ελπίζει αύριο η εικόνα της Βουλής «να είναι πιο αξιοπρεπής και αντίστοιχη της σημασίας που έχει το Σώμα».
Οι «κοπανατζήδες», που δεν αντικαταστάθηκαν καν από τους υφυπουργούς τους, ήταν: και οι υπουργοί Οικονομικών, Παιδείας και Υποδομών – Μεταφορών (με μία ερώτηση ο καθένας).
Αξίζει να σημειωθεί ότι απών ήταν και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Τσαυτάρης ο οποίος ήταν δικαιολογημένα απών μιας και βρίσκεται στη συνεδρίαση των ευρωπαίων υπουργών Γεωργίας.
Έτσι, η συνεδρίαση της Ολομέλειας σήμερα δεν διήρκησε ούτε 5 λεπτά!
Ας ελπίσουμε πως από αύριο, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα φανούν πιο… «υπάκουα» ως προς τις εντολές του Προέδρου της Κυβέρνησης.
Πηγή: newsit.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο