"Ήρθα σήμερα εδώ για να μάθω πράγματα από εσάς, για να ακούσω τις ανησυχίες σας, να δω την πρόοδό σας, να ρίξω μια ματιά στο μέλλον. Γνωρίζω ποια είναι η δύσκολη κατάσταση που βιώνετε και η οποία διαρκεί ακόμη. Υπάρχουν όμως τόσες ευκαιρίες και δυνατότητες ανοικοδόμησης", επεσήμανε η Μέρκελ και πρόσθεσε: "Η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες απ' ό,τι δυσκολίες, παρότι υπάρχει υψηλή ανεργία".

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε: "Οραματιζόμαστε μια Ελλάδα που στα επόμενα της βήματα, της ανάπτυξης, θα δείξει, αυτό που είναι το μεγάλο ζητούμενο: η εξωστρέφεια, η καινοτομία και η έμφαση στην εμπορευσιμότητα των αγαθών και των υπηρεσιών της. Αυτή η Ελλάδα χρειάζεται και άτομα με νέες ιδέες. Έχει γίνει εργασία με τις προσπάθειες του ελληνικού λαού για μία Ελλάδα που θα παράγει αντί να καταναλώνει".

Στις 5:30 Άνγκελα Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Λόγω της επίσκεψης, δρακόντεια είναι τα μέτρα της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, όπου από το πρωί, έχουν κλείσει σταδιακά δρόμοι, ενώ από τις 13:30 έκλεισαν σταδιακά και σταθμοί του Μετρό.