Facebook Pixel Ο Καμμένος για Καραϊσκάκη και γήπεδα σε ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Άρη
Life
| 2015-01-21 23:05:00

Ο Καμμένος για Καραϊσκάκη και γήπεδα σε ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Άρη

Ο Καμμένος για Καραϊσκάκη και γήπεδα σε ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Άρη

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλάει για τις μάχες που θα δώσει για τις κόκκινες γραμμές και το «σπίτι» της ΑΕΚ.

O πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές μιλάει στη «SportDay» και δεν μασάει τα λόγια του. Είναι ξεκάθαρος ότι θα δώσει μάχη μέσα από τη Βουλή για ν’ αποκτήσει η ΑΕΚ το σπίτι της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Θα ήθελα από τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας να διεκδικήσει ανταλλάγματα για τη μετατροπή του πάρκου της Νέας Φιλαδέλφειας σε έναν παράδεισο για τους κατοίκους. Ιστορικά ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και η ΑΕΚ έχουν κοινή παρουσία στα χρόνια της προσφυγιάς. Ως φίλος του αθλητισμού επιθυμώ όπως ο Ολυμπιακός απέκτησε το Στάδιο Καραϊσκάκη, έτσι η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και οι άλλες ομάδες ν’ αποκτήσουν σύγχρονα γήπεδα».

Οι κόκκινες γραμμές που θέτει ο Πάνος Καμμένος για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στο σχηματισμό Κυβέρνησης δεν είναι μόνο το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ αλλά τα εθνικά θέματα, Ορθοδοξίας, τον λογιστικό έλεγχο για το χρέος και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις σας δείχνουν στα όρια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Πόσο αισιόδοξος είστε για την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές;
«Το δίλημμα των τελευταίων ημερών πριν την κάλπη δεν είναι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, αλλά αν το ποσοστό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα είναι τέτοιο που θα αποτρέψει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και θα σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες αποτελούν δικλείδα ασφαλείας σε μία αυριανή κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει δημοσκόπηση που να μας δείχνει «εκτός». Είναι αλήθεια ότι υπάρχει πόλωση. Από εκεί και πέρα ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει τι θέλει. Την αλαζονεία της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ ή μια κυβέρνηση στην οποία οι Ανεξάρτητοι Ελληνες μπορούν να εγγυηθούν τις κόκκινες γραμμές για τα εθνικά θέματα, τα θέματα της θρησκείας και τα θέματα της προστασίας της ιδιοκτησίας».

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι σε μια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παίξετε τον ρόλο του εγγυητή για τα εθνικά θέματα και ότι, σε περίπτωση που επιχειρηθεί, για παράδειγμα, ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας, θα τη ρίξετε από την πρώτη μέρα. Πιστεύετε ότι μπορείτε να συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ;
«Πρέπει να δούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Πιστεύω ότι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με στόχο να αντιμετωπίσει την ξένη κατοχή στη χώρα μας, τον εκβιασμό από το τρίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου - Παπανδρέου με τη βοήθεια του Θεοδωράκη που θα οδηγεί σε νέα μνημόνια και σε νέα εξαθλίωση του ελληνικού λαού και η καλή πρόθεση να ενώσουμε τους Ελληνες και να μην ακολουθήσουμε την πολιτική των δύο άκρων, αλλά την πολιτική της εθνικής θέσης, νομίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν στο να μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι κόκκινες γραμμές οι δικές μας, αλλά και από την άλλη πλευρά να υπάρχει μία κοινή πολιτική που θα είναι ακόμα πιο ισχυρή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές».

Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχετε μεγάλες διαφορές και στο Μεταναστευτικό, το οποίο επανέφερε ο κ. Σαμαράς από τον φράχτη του Εβρου και μάλιστα με άκομψο τρόπο, ταυτίζοντας τους φανατικούς ισλαμιστές τρομοκράτες με το σύνολο των μουσουλμάνων που μεταναστεύουν στην Ευρώπη.
«Αφήστε τον κ. Σαμαρά να παραληρεί. Ο κακόμοιρος έφτασε σε σημείο να αναφέρει από τη Θεσπρωτία ότι είναι ο προστάτης της Ορθοδοξίας, την ώρα που η κυβέρνησή του είναι εκείνη που κατήργησε την αργία της Κυριακής. Για το Μεταναστευτικό, η αναφορά του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για το θέμα της αναστολής της Συνθήκης του Δουβλίνου II σε περίπτωση που η Τουρκία δεν τηρήσει τη συμφωνία επαναπροώθησης, νομίζω ότι είναι το κοινό σημείο. Ο κ. Σαμαράς μάλλον εννοεί μεθόδους Βορίδη».

Σας είδαμε στην Καλαμάτα να κάνετε επίθεση στην Κυβέρνηση με αφορμή τις διατάξεις για την καύση των νεκρών και να υποστηρίζετε ότι Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ και ΠΟΤΑΜΙ θέλουν να επιβάλουν τα σχέδια των δανειστών. Γιατί διαφωνείτε;
«Απλώς θέλω να δείξω τι υποκριτής είναι ο κ. Σαμαράς. Από τη μια πλευρά λέει ότι είναι ο προστάτης της Ορθοδοξίας και δεν θα κατεβούν οι εικόνες και από την άλλη πλευρά η κυβέρνησή του είναι αυτή που συγκρούστηκε με την Εκκλησία και τις απόψεις της. Οπως στο θέμα της καύσης των νεκρών ή στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής».

Στην Πάτρα το περασμένο Σάββατο υποστηρίξατε ότι λόγος που οι Σαμαράς, Παπανδρέου, Βενιζέλος δεν μπορούν να κάνουν διαπραγματεύσεις για το χρέος είναι ότι οι ξένοι «τους κρατούν» σε πολλές υποθέσεις όπως η Ζίμενς, η λίστα Λαγκάρντ, τα υποβρύχια .Τι θα κάνετε γι αυτές τις υποθέσεις αν είστε στην Κυβέρνηση.
«Είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΛΟ ν’ ανοίξει πάλι ο φάκελος της «Ζίμενς». Να καταλογιστούν τα ποσά που αντιστοιχούν στη λίστα Λαγκάρντ ή στις λίστες του Λουξεμβούργου και να μην μπαίνουν στα συρτάρια οι υποθέσεις, προκειμένου Σαμαράς και Βενιζέλος να καλύψουν τους συνεταίρους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι ο Χριστοφοράκος είναι ακόμα στα χέρια της κυρίας Μέρκελ για να μη μιλήσει για το ποιοι πολιτικοί τα έπαιρναν. Να θυμίσουμε ότι διαπραγματευτής με την τρόικα από τη συγκυβέρνηση είναι ο κ. Παπασταύρου, ο οποίος έχει βρεθεί με πέντε εκατομμύρια στη λίστα Λαγκάρντ».

Έχετε δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν θα δώσετε ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση που θα στηρίξουν το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Γιατί;
«Είναι ξεκάθαρο ότι τα τέσσερα κόμματα, η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ και το Ποτάμι (μετά τη συνένωσή του με τους νεοφιλελεύθερους της Δράσης και τους νεοφιλελεύθερους εθνομηδενιστές) βρίσκονται στην ίδια πλευρά. Είναι δηλαδή υπέρ της κατάργησης του έθνους - κράτους, υπέρ της παράδοσης της χώρας σε μια ενοποίηση της Ευρώπης υπό τη γερμανική επικυριαρχία, με κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας. Είναι δυνατόν να συνεργαστούμε μαζί με εκείνους που θέλουν να επιβάλουν τα σχέδια των δανειστών σε βάρος της μεσαίας τάξης και των Ελλήνων πολιτών».

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεσμεύθηκε ότι θα επιδιώξει να στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο τον Γιώργο Παπανδρέου και όσους οδήγησαν την Ελλάδα στο μνημόνιο. «Αν δούμε πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετάσχουμε, πάει να τα κάνει πλακάκια και θελήσει να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό την αλήθεια, τότε πολύ απλά θα ρίξουμε την κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Τέλος, υπενθύμισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατεβαίνουν στις εκλογές με τη συμμετοχή εκπροσώπων τεσσάρων κομμάτων στα ψηφοδέλτια τους και πλήθους κινημάτων από όλη την Επικράτεια.

*Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «SportDay» την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags