Facebook Pixel Πάει για αρχηγός κόμματος ο Βαρουφάκης!
Life
| 2015-02-13 11:30:00

Πάει για αρχηγός κόμματος ο Βαρουφάκης!

Πάει για αρχηγός κόμματος ο Βαρουφάκης!

Ο Αποδυτηριάκιας αποκαλύπτει στο SportDog τι λένε για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών πολιτικοί αναλυτές, Γερμανοί και Νεοδημοκράτες. Το μεγάλο ρεκόρ και οι φανατικοί οπαδοί.

Ο Βαρουφάκης σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Κατ΄ αρχήν είναι ο πρώτος σε δημοτικότητα υπουργός στην κυβέρνηση Τσίπρα. Τόσον εντός της χώρας όσο και εκτός. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν με υπουργό Οικονομικών. Οι προκάτοχοί του έφευγαν με τη ρετσινιά του φορομπήχτη, του ανίκανου και του συμβιβασμένου. Και, βέβαια, ήταν πάντοτε στις τελευταίες θέσεις της λίστας των δημοφιλέστερων υπουργών.

Χαρδούβελης, Στουρνάρας, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, Παπαθανασίου, για να μην σας πάω στο απώτερο παρελθόν. Ουάάά. Με την επιφύλαξη ότι ακόμη βρίσκεται στην αρχή της θητείας του, έχω την εντύπωση ότι οι φανατικότεροι οπαδοί του δεν είναι στη Β΄ Αθηνών όπου εξελέγη, αλλά προέρχονται από τις τάξεις εκείνων που δεν τον ψήφισαν.

Στη Γερμανία λένε την εξής φράση. "Αυτός ο Αυστραλός θα τα καταφέρει". Και τον λένε έτσι επειδή διετέλεσε καθηγητής σε δύο πανεπιστήμια της Αυστραλίας.

Στη ΝΔ, μεταξύ σοβαρού και αστείου, λένε κάτι παρεμφερές. "Χάθηκε να είχαμε κι εμείς έναν Βαρουφάκη;". Και εννοούν κάποιον υπουργό που να πείθει. Τον θεωρούν ικανό, διπλωματικό και σε αντίθεση με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετριοπαθή, προσόν λίαν απαραίτητο για ένα στέλεχος της Αριστεράς.

Οι προδιαγραφές του Βαρουφάκη είναι για πολύ ψηλά. Αν βγάλει τη χώρα από το γύψο των μνημονίων, μπορεί, αν το θελήσει, να γίνει μέχρι και αρχηγός κόμματος, λένε οι πολιτικοί αναλυτές. Αν αποτύχει, θα κερδίσει πολλά, αφηγούμενος ανά την υφήλιο τις όντως φοβερές εμπειρίες του από τις διαπραγματεύσεις.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ θέμα της οικογένειας Βαρουφάκη που προκαλεί συγκρούσεις, στο apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags