Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου Ενικός στο Star. Στην πρώτη του τοποθέτηση ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως δεν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει και δεν έχει να κρύψει κάτι από τους πολίτες.
Για το ενδεχόμενο η κα Μέρκελ να πει όχι σε αυτά που θα ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η γερμανίδα καγκελάριος έχει πρόθεση να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα. Παραδέχθηκε πως μία εξέλιξη ρήξης και χρεοκοπίας θα ήταν αποτυχία για την κα Μέρκελ όσο και για την ίδια την ελληνική κυβέρνηση.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να σκίσει αμέσως το Μνημόνιο και να φύγει από την επιτήρηση, αλλά κατάφερε να αποφύγει την εφαρμογή του e-mail Χαρδούβελη που είχε υφεσιακά μέτρα. Ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις για αναίρεση πολλών σημείων της συμφωνίας του Φεβρουαρίου, ενώ παραδέχθηκε πως η παρατεταμένη διαπραγμάτευση κρύβει κινδύνους ύφεσης.
Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως με τη δίμηνη παράταση που πήρε, η νέα κυβέρνηση ήταν στριμωγμένη και μπήκε σε ναρκοθετημένο πεδίο από τα πρώτα της βήματα. Έκανε μάλιστα λόγο για παγίδα της προηγούμενης κυβέρνησης με ισχυρά κέντρα της Αθήνας που καιροφυλαχτούν να σκοντάξει η κυβέρνηση ανεξάρτητα από τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν.
Πηγή: newsit.gr
Η απάντηση Τσίπρα για το σκίσιμο των μηνμονίων
| 27/04/15 - 23:46
Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις...
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο