Ο λόγος για τον Γιάννη Ραγκούσης, που φιλοξενήθηκε στη συχνότητα του "Αθήνα 9,84" και χαρακτήρισε την αίτηση της ελληνικής κυβέρνησης στον ESM ως το Καστελόριζο του Τσίπρα!

"Η χθεσινή αίτηση στον ESM είναι το Καστελόριζο του Τσίπρα", σχολίασε αρχικά και συμπλήρωσε:

"Πρώτον, αποδέχτηκε στην πράξη πως δεν υπάρχει άλλη λύση για τη χώρα από τον ESM, δηλαδή τον μηχανισμό στήριξης στον οποίο η Ελλάδα κατέφυγε το 2010.

Δεύτερον, αποδέχτηκε να υπογράψει 3ο μνημόνιο προκειμένου να λάβει η Ελλάδα το νέο δάνειο που ζητά. 

Τρίτον και πιο σημαντικό, αποδέχτηκε να ζητήσει νέο δάνειο ύψους 50 έως 80 δισεκατομμύρια € για τα επόμενα τρία χρόνια όχι για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις όπως το 2010.(πλέον η Ελλάδα με το πρωτογενές πλεόνασμα καλύπτει μόνη της μισθούς και συντάξεις).

Αλλά, ζήτησε αυτά τα 50-80 δισεκατομμύρια ευρώ αποκλειστικά για την αποπληρωμή, του κατά τα άλλα "επονείδιστου και παράνομου χρέους" της χώρας,  καθώς και για τις τράπεζες και την ανακεφαλαιοποίηση τους, αποκλειστικά".