Σκηνές που παραπέμπουν σε ταινίες γουέστερν με αναφορές καφενειακού τύπου, καταγγελίες για το «αθηνοκεντρικό» σύστημα που στερεί το νταμπλ από τον ΠΑΟΚ και αιτήματα κυβερνητικής απολογίας από βουλευτές της πλειοψηφίας, εκτυλίχθηκαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων για τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς βουλευτές, κ.κ. Φωκάς και Λαζαρίδης (των ΑΝΕΛ) εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, λέγοντας ότι θα πρέπει να υποβιβαστούν επειδή αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη που ούτε λίγο ούτε πολύ του ζήτησαν να απολογηθεί.

Ο κ. Βασιλειάδης πάντως επιχειρώντας να κρατήσει (όχι πάντα επιτυχημένα) τη ψυχραιμία του προχώρησε σε αυστηρή προειδοποίηση πως η «δαμόκλειος σπάθη του Grexit επικρέμεται πάνω από το ποδόσφαιρο». Είπε ακόμα πως η Πολιτεία εισήγαγε το θεσμό των τακτικών δικαστών στο ποδόσφαιρο ως εχέγγυο αμεροληψίας στην αθλητική δικαιοσύνη και την εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου με αυτό της UEFA.

«Υπάρχουν βέβαια κενά και αντινομίες σε ορισμένες διατάξεις και είναι από τις απαιτήσεις της κυβέρνησης για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα», είπε και πρόσθεσε πως η Βουλή δεν μπορεί να γίνει «καφενές» για να συζητάνε ο υπουργός με τους βουλευτές τις φάσεις συγκεκριμένων αγώνων.

«Η χώρα για να γίνει κανονική θα πρέπει να αφήσουμε τα όργανα να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς ανθρωποφαγίες. Αν στο κοινοβούλιο γίνεται αυτή η συζήτηση, τι απαίτηση να έχω από τα νεαρά παιδιά;», αναρωτήθηκε.

Οι βουλευτές από τη πλευρά τους εμφανίστηκαν σε ημιέξαλλη κατάσταση καταγγέλλοντας τις διαδικασίες του ποδοσφαίρου και κυρίως τον Ολυμπιακό.

 «Απαιτώ να εφαρμοστεί ο νόμος. Να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός. Ο Σαββίδης έχει επενδύσει εκατομμύρια, θέλει το ποδόσφαιρο 100% καθαρό! Έχει πάρει και τη ΣΕΚΑΠ από τα χέρια του Τούρκου», δήλωσε (με το ανάλογο ύφος) ο κ. Φωκάς της ΕΚ και πρόσθεσε: «Θέλουμε να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο. Έχουμε δει να βγαίνει στην επιφάνεια η παράγκα. Τι έγινε με την εγκληματική οργάνωση και τώρα διακόπτεται το πρωτάθλημα για να μη πάρει ο ΠΑΟΚ των νταμπλ».

«Είμαι εγώ διαιτητής;», αναρωτήθηκε αγανακτισμένος ο κ. Βασιλειάδης σημειώνοντας: «Να σφυρίζω εγώ; Αν είναι να ορίζει ο πρόεδρος της Βουλής κάποιον από μας να σφυρίζει. Επειδή λίγο απέχει από το να γίνει η συζήτηση καφενείο. Μη χαϊδεύουμε αυτιά. Επένδυσε, ναι, αλλά αν κάνει κάτι έκνομο ο κ. Σαββίδης, θα πετάξουμε αετό; Δεν κάνω τον δικαστή του Σαββίδη, ούτε τον υπερασπιστή του. Αυτή η συζήτηση δεν μας τιμάει. Όλοι οι παράγοντες των ομάδων είναι προβληματικοί. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν με κάθε κόστος τον άλλο».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Λαζαρίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Ολυμπιακό και τον κ. Βασιλειάδη. «Θα έπρεπε να απολογηθείτε και πρέπει να το κάνετε. Έπαιξε ο ΠΑΟΚ χωρίς φιλάθλους. Έρχεται η ομάδα του Ολυμπιακού, έφυγε χωρίς εντολή διαιτητή από τον αγωνιστικό χώρο. Παραβιάστηκαν όλοι οι κανόνες και αντί να τιμωρείτε ο Ολυμπιακός τιμωρείται η ομάδα του ΠΑΟΚ. Πώς να νιώθει ο λαός της Μακεδονίας;».

«Ειλικρινά θα σας απαντούσα ήρεμος αλλά το τελευταίο ήταν εμετικό και άθλιο σχόλιο κ. Λαζαρίδη. Τι είπα; Ότι κάποιοι ανεγκέφαλοι, από έναν βλάκα, μια ομάδα κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα. Διαφωνείτε σε αυτό; Δώστε του βραβείο! Τι λέτε στο κόσμο; Για να χαϊδέψετε αυτιά; Εδώ δεν χαϊδεύουμε αυτιά! Είμαι Ολυμπιακός, αλλά έχω γίνει persona non grata στον Πειραιά! Θυμάστε για ποιον λόγο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ κεκλεισμένων; Μήπως έπρεπε να δώσουμε βραβείο ανδρείας;», απάντησε φανερά ενοχλημένος ο κ. Βασιλειάδης, με το Γ. Λαζαρίδη να επανέρχεται: «Τόσο πολύ φοβάται το αθηνοκεντρικό σύστημα τις ομάδες της Θεσσαλονίκης;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ NEWPOST.GR