Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και στα εμπόδια που βρίσκει μπροστά της καθημερινά, αλλά και τις φήμες και σενάρια που δημοσιεύονται και τα οποία, όπως είπε, «έχουν στόχο να ανακόψουν αυτή την πορεία».
Ανέφερε επίσης ότι «υπάρχουν πολλοί που επιδιώκουν να επωφεληθούν από αυτήν την κρίση, σε βάρος της χώρας, σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων, των υγιών παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων».
Παρόλα αυτά, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, «είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση». Και πρόσθεσε: «εκπροσωπούμε τις προοδευτικές μας αξίες σε μια δύσκολη παγκόσμια συγκυρία. Και για αυτό είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε μια πλατιά συμμαχία με όσους είναι έτοιμοι να υπερασπιστούμε μαζί το δημόσιο συμφέρον. Να εμπεδώσουμε ένα αίσθημα δικαίου. Κοινωνικής δικαιοσύνης και κράτους δικαίου».
«Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, πρέπει να συνεχίσουμε, να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα, μας παρακολουθούν τα ξένα κοινοβούλια. Δεν είναι δυνατόν να μην ψηφίζουμε αυτά που δεσμευτήκαμε και να έχουμε την απαίτηση να ψηφίζουν τη βοήθεια προς εμάς τα κοινοβούλια των 17 χωρών της Ευρωζώνης», είπε ο πρωθυπουργός.
Ορισμένοι βουλευτές αναφερόμενοι στα μέτρα, αναφέρθηκαν στην φοροεισπρακτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και παρατήρησαν: «Δεν αντέχουμε άλλο κύριε πρόεδρε. Δεν αντέχει άλλους φόρους ο κόσμος». Ο κ. Παπανδρέου τους απάντησε ότι βλέπει και αυτός τα όρια που έχει φτάσει ο κόσμος, αλλά αυτό που προέχει, όπως τόνισε, είναι «η σωτηρία της πατρίδας».
Πηγή: in.gr