Μέχρι στιγμής, προσωρινός μειοδότης του έργου αναδείχθηκε η κοινοπραξία J&P - ΑΒΑΞ Α.Ε. - GHELLA SPA - ALSTOM TRANSPORT SA.
Η επέκταση Αγία Μαρίνα-Πειραιάς θα μπορέσει να συνδέσει το λιμάνι της χώρας με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ πιστεύεται ότι θα εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 135.000 επιβάτες.
Η γραμμή μήκους 7,6 χλμ θα περιλαμβάνει 6 σύγχρονους σταθμούς με πρώτο εκείνον της Αγίας Βαρβάρας. Ακολουθούν εκείνοι της Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου (Αγ. Ελεούσα) στον Κορυδαλλό, η Πλατεία Ελευθερίας στην Νίκαια και η Πλατεία Ελ. Βενιζέλου στα Μανιάτικα.
Στάσεις θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή του Αιτωλικού & Μαυρομιχάλη στο Λιμάνι του Πειραιά, κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ και στο Δημοτικό Θέατρο, Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου.
Το έργο προβλέπεται να λειτουργήσει σε χρονικό διάστημα 60 μηνών ύστερα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης του.
Πηγή: newspost.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο