Facebook Pixel Εξοπλισμοί: Ξεκλείδωσε ο εφιάλτης της Τουρκίας
Life
| 2021-11-07 22:28:00

Δεν θα περνά ούτε τουρκικό κουνούπι στο Αιγαίο! Ξεκλείδωσε ο εφιάλτης - Εξοπλίζονται τα ελληνικά γεράκια

Sportdog Team
Δεν θα περνά ούτε τουρκικό κουνούπι στο Αιγαίο! Ξεκλείδωσε ο εφιάλτης - Εξοπλίζονται τα ελληνικά γεράκια

Ο Meteor, o «active radar guided beyond visual range air to air missile» θεωρείται ο πιο σύγχρονος και ισχυρός πύραυλος αέρος-αέρος παγκοσμίως.

Εξοπλισμοί: Δεν θα περνά ούτε τουρκικό κουνούπι στο Αιγαίο! Ξεκλείδωσε ο εφιάλτης - Εξοπλίζονται τα ελληνικά γεράκια

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι Έλληνες ιπτάμενοι, οι πρώτοι πιλότοι των Rafale, θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται και να μυούνται στο νέο υπερόπλο που βάζει στη φαρέτρα της η Πολεμική Αεροπορία. Τον «game changer» πύραυλο Meteor ο οποίος θα εξοπλίζει τα 24 μαχητικά Rafale που αποκτά η HAF το επόμενο διάστημα.

Και οι έξι χώρες οι οποίες έχουν τα δικαιώματα του πανίσχυρου πυραύλου αέρος-αέρος υπέγραψαν η μία μετά την άλλη την είσοδο της Ελλάδας και της Πολεμικής Αεροπορίας στο κλειστό ‘’club’’ των αεροποριών που διαθέτουν τον Meteor στο οπλοστάσιό τους. Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ισπανία, Σουηδία και Ιταλία είναι τα κράτη που ανήκουν στην κοινοπραξία της κατασκευάστριας εταιρείας MBDA Missile Systems η οποία κατασκευάζει τον πύραυλο-εφιάλτη για κάθε αντίπαλο.

Άναψαν ήδη το «πράσινο φως» για την είσοδο της Ελλάδας στη εποχή Meteor και κατά συνέπεια αρχίζει στη Γαλλία η εκπαίδευση των ιπτάμενων της Πολεμικής Αεροπορίας στο όπλο που αλλάζει επίπεδο στην εναέρια μάχη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags