Facebook Pixel Άγγελος Χωριανόπουλος: Πόλεμος φθοράς της Κίνας στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ
Life
| 2023-02-11 07:16:00

Αποκάλυψη Έλληνα αναλυτή! Πόλεμος φθοράς της Κίνας στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ

του Γεωπόλδου
Αποκάλυψη Έλληνα αναλυτή! Πόλεμος φθοράς της Κίνας στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ

Όλες οι εξελίξεις στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας πρέπει να τοποθετούνται μέσα στο πλαίσιο του ευρύτερου και κλιμακούμενου ανταγωνισμού των δύο δυνάμεων στο πεδίο της ΝΑ Ασίας και του Ειρηνικού, όπου η ΗΠΑ αναπτύσσουν πλέγμα ισχυρών συμμαχιών, όπως λχ με την Ιαπωνία, ως αντίβαρο στην επέκταση της κινεζικής ισχύος.

Το κατασκοπευτικό θρίλερ που εκτυλίχθηκε στις ΗΠΑ με ένα μετεωρολογικό μπαλόνι που ξέφυγε από την Κίνα και εισήλθε σε αμερικανικό εναέριο χώρο, το οποίο και καταρρίφθηκε μετά από κάποιες ημέρες από το F-22 σχολίασε ο Άγγελος Χωριανόπουλος, ο οποίος μας εισάγει στο παρασκήνιο των σινοαμερικανικών σχέσεων.

Ο Άγ.Χωριανόπουλος επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αντίθετα εντάσσεται μέσα σε μια ακολουθία αντίστοιχων συμβάντων. Κατέθεσε δε τη βεβαιότητά του ότι η Κίνα προχωρά σε αυτές τις ενέργειες με σκοπό αφενός να ελέγξει και να αξιολογήσει τις διαδικασίες αντίδρασης του πολιτικού κόσμου, της διοικητικής μηχανής και των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι σε τέτοιου είδους απειλές, αλλά και τα μέσα καταστολής που αξιοποιόύνται για την καταστροφή ευτελών υβριδικών συστημάτων, όπως ένα πανάκριβο μαχητικό F-22 Raptor στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η υβριδική τεχνολογία βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη από όλες τις δυνάμεις που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στο παιχνίδι ισχύος του 21ου αιώνα και κατεξοχήν από την Κίνα, ενώ στην τρέχουσα περίοδο βλέπουμε εκτεταμένη χρήση των μη επανδρωμένων συστημάτων στα πλαίσια του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, κάτι που επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων. Αντίστοιχα, όλες οι εξελίξεις στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας πρέπει να τοποθετούνται μέσα στο πλαίσιο του ευρύτερου και κλιμακούμενου ανταγωνισμού των δύο δυνάμεων στο πεδίο της ΝΑ Ασίας και του Ειρηνικού, όπου η ΗΠΑ αναπτύσσουν πλέγμα ισχυρών συμμαχιών, όπως λχ με την Ιαπωνία, ως αντίβαρο στην επέκταση της κινεζικής ισχύος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags