Facebook Pixel SOS! Ένα αυτόνομο κράτος μετατρέπεται σε φυλακή (ΒΙΝΤΕΟ)
Life
| 2023-03-02 03:15:00

SOS! Ένα αυτόνομο κράτος μετατρέπεται σε φυλακή (ΒΙΝΤΕΟ)

του Γεωπόλδου
SOS! Ένα αυτόνομο κράτος μετατρέπεται σε φυλακή  (ΒΙΝΤΕΟ)

Η γενοκτονική πολιτική της Τουρκίας τηρείται κατά γράμμα από το Αζερμπαϊτζάν.

Την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ υπογράμμισε για μία ακόμα φορά το Podcast «Η φωνή της Αρμενίας». «Το Αρτσάχ μετατρέπεται σε φυλακή!», υπογραμμίζεται για το θέμα.

Ακούστε το Podcast

Στις 13 Δεκεμβρίου 2022, ομάδα Αζέρων πολιτών, που αυτοχαρακτηρίζονται οικολόγοι ακτιβιστές, απέκλεισε τον μοναδικό δρόμο που συνδέει την Αρμενία με το Ναγκόρνο Καραμπάχ και ο οποίος διέρχεται από τον διάδρομο Λατσίν στο έδαφος του ΑζερμπαΪτζάν.

Ο αποκλεισμός δημιούργησε κρίσιμες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλες προμήθειες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ στα αρμένικα). Η συνεχιζόμενη διακοπή της διέλευσης της ιδιωτικής και εμπορικής κυκλοφορίας στον διάδρομο του Λατσίν έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση.

Το σύστημα υγείας της αυτόνομης δημοκρατίας παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα οι μονάδες εντατικής θεραπείας. Υπενθυμίζεται, ότι το Αρτσάχ μετρά 120.000 κατοίκους, εκ των οποίων οι 30.000 είναι παιδιά.

Παρά τις εκκλήσεις όμως το Αζερμπαϊτζάν εδώ και μήνες δεν έχει άρει τον αποκλεισμό συνεχίζοντας τη γενοκτονική πολιτική, η οποία υποστηρίζεται από την Τουρκία από τον πόλεμο των 44 ημερών το 2020.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags