Facebook Pixel Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την επίθεση στο ινδικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο!
Life
| 2023-03-23 12:15:00

Καταδίκη από ΗΠΑ της επίθεσης στο ινδικό προξενείο! Υποψιάζονται τις πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες

του Γεωπόλδου
Καταδίκη από ΗΠΑ της επίθεσης στο ινδικό προξενείο! Υποψιάζονται τις πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες

Οι εικόνες του βανδαλισμού στο προξενείο του Σαν Φρανσίσκο κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Την επίθεση στο ινδικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο καταδίκασαν οι ΗΠΑ. Η χώρα έχει δεσμευτεί να υπερασπιστεί την ασφάλεια και την ασφάλεια αυτών των εγκαταστάσεων καθώς και των διπλωματών που εργάζονται σε αυτές.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την επίθεση κατά του ινδικού προξενείου και κάθε επίθεση εναντίον διπλωματικών εγκαταστάσεων εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεσμευόμαστε να υπερασπιστούμε την ασφάλεια και την ασφάλεια αυτών των εγκαταστάσεων καθώς και των διπλωματών που εργάζονται σε αυτές", δήλωσε στο Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Οι εικόνες του βανδαλισμού στο προξενείο του Σαν Φρανσίσκο κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Φωτογραφικό υλικό που κοινοποιήθηκε στο Διαδίκτυο δείχνουν έναν τεράστιο όχλο να κραδαίνει αυτονομιστικές σημαίες τοποθετημένες σε ξύλινους στύλους, χρησιμοποιώντας τις για να σπάσουν γυάλινες πόρτες και παράθυρα του κτιρίου του προξενείου. Ο όχλος παραβίασε τα αυτοσχέδια φράγματα ασφαλείας που είχε υψώσει η αστυνομία της πόλης και τοποθέτησαν δύο σημαίες μέσα στις εγκαταστάσεις.

«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό να βλέπουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις σύμφωνα με τη σύμβαση της Βιέννης για την προστασία των διπλωματικών αποστολών. το FBI καθώς και η CIA να διασφαλίσουν ότι η τρομοκρατία δεν βρίσκει θέση και υποστήριξη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», προσθέτει η τοποθέτηση.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη δημοσίευση των εκθέσεων για τις πρακτικές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις χώρες του 2022, δήλωσε: «Η Έκθεση καθιστά σαφές ότι σε χώρες σε κάθε περιοχή, συνεχίσαμε να βλέπουμε μια υποχώρηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στη θεμελιώδη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Οι πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες πίσω από την επίθεση;

Μιλώντας στο Ινδικό πρακτορείο Ειδήσεων, ο Jasdeep Singh,  ηγέτης των Σιχ, είπε ότι η βία σε οποιαδήποτε μορφή είναι καταδικαστέα.

«Καταδικάζουμε κάθε βία που έχει συμβεί έξω από την ινδική πρεσβεία στο Σαν Φρανσίσκο ή τη βεβήλωση της ινδικής σημαίας στο Λονδίνο. Όλοι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, αλλά θα πρέπει να είναι ειρηνικές και δεν πρέπει να συμβαίνει βία ή βανδαλισμός», είπε στο ινδικό πρακτορείο ειδήσεων (ΑΝΙ).

Πρόσθεσε περαιτέρω λέγοντας ότι ό,τι προβάλλεται στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το συνεχιζόμενο κίνημα Χαλιστάν στην Αμερική και τον Καναδά είναι όλα διασκεδαστικά. «Ό,τι κι αν βλέπετε στα μέσα ενημέρωσης, ότι υπάρχει ένα κίνημα Χαλιστάν σε εξέλιξη στην Αμερική και τον Καναδά, είναι όλα διασκεδαστικά. Υπάρχουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Σιχ που ζουν στη Βόρεια Αμερική και από αυτό, μόνο 50 εμφανίζονται έξω από την ινδική πρεσβεία για να διαμαρτυρηθούν», πρόσθεσε.

Μετά από βανδαλισμούς στο Λονδίνο, υποστηρικτές του Khalistan φέρεται να επιτέθηκαν στο ινδικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο (SFO). Βίντεο με υποστηρικτές να σπάζουν τις πόρτες και να μπαίνουν στο γραφείο εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα γραφικά του βανδαλισμού στο προξενείο του Σαν Φρανσίσκο κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από Ινδούς αξιωματούχους. Σύμφωνα με εικόνες, μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι αυτό συνέβη έξω από το προξενείο, αλλά η ημερομηνία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Σε ξεχωριστή δήλωση, ένας άλλος ηγέτης των Σιχ, Balgendra Singh Shami, καταδίκασε επίσης την πράξη βανδαλισμού της ινδικής Ύπατης Αρμοστείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο ινδικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο.

«Ό,τι και να συνέβη στο Παντζάμπ είναι πολύ ατυχές. Καταδικάζω επίσης το βίαιο περιστατικό που συνέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο ινδικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο. Καθώς είμαστε δημοκρατική χώρα, έχουμε πλήρη δικαιώματα διαμαρτυρίας, αλλά θα πρέπει να είναι ειρηνική», είπε στο ANI.

Το Ίδρυμα για τις Μελέτες της Ινδίας και της Ινδικής Διασποράς (FIDS), μια ινδική ομάδα υπεράσπισης και ευαισθητοποίησης την Κυριακή (τοπική ώρα) δήλωσε ότι «υποψιάζεται έντονα ότι η υπηρεσία κατασκοπείας του Πακιστάν βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις σε ινδικές αποστολές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Υποψιαζόμαστε έντονα ότι η ISI του Πακιστάν βρίσκεται πίσω από την υποκίνηση και τη χρηματοδότηση της ριζοσπαστικοποίησης των Σιχ με ψευδή προπαγάνδα. Ζητάμε από τους Ινδοαμερικανούς, συμπεριλαμβανομένης της πλειοψηφίας των Σιχ, να ξεσηκωθούν ενάντια στον εξτρεμισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση της FIIDS.

«Είμαστε επίσης τρομοκρατημένοι από την πλήρη αποτυχία του νόμου και της τάξης τόσο στο Λονδίνο όσο και στο SFO όπου μερικοί ριζοσπαστικοποιημένοι αυτονομιστές επιτέθηκαν στις διπλωματικές αποστολές της Ινδίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό να βλέπουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις σύμφωνα με τη σύμβαση της Βιέννης για την προστασία των διπλωματικών αποστολών. Θα παροτρύνουμε τους θεσμούς του νόμου και της τάξης όπως το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), το FBI καθώς και τη CIA να διασφαλίσουν ότι η τρομοκρατία δεν βρίσκει θέση και υποστήριξη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags