Facebook Pixel Ινδία: Διατηρεί σύμπραξη άμυνας και ασφάλειας με το Ηνωμένο Βασίλειο
Life
| 2023-04-19 09:15:00

Το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί τη σύμπραξη άμυνας και ασφάλειας με την Ινδία

Sportdog Team
Το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί τη σύμπραξη άμυνας και ασφάλειας με την Ινδία

Επίσκεψη του αρχηγού του Επιτελείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα και συνάντηση με τον Ινδό ομόλογό του.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου (CDS), ναύαρχος Τόνι Ραντάκιν συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον στρατηγό του Ανίλ Τσαουχάν και είπε: «Η Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι φυσικοί εταίροι σε έναν κόσμο που γίνεται πιο αμφιλεγόμενος και ασταθής».

Και οι δύο αρχηγοί εξέτασαν επίσης την πρόοδο σε διάφορους πυλώνες της αμυντικής εταιρικής σχέσης Ηνωμένου Βασιλείου-Ινδίας και αντάλλαξαν απόψεις για περαιτέρω επέκταση των δεσμών σε όλους τους τομείς.

"Μοιραζόμαστε πολλά από τα ίδια δημοκρατικά ένστικτα και αξίες και δεσμευόμαστε για το κράτος δικαίου. Διαθέτουμε σεβαστές στρατιωτικές δυνάμεις, και οι δύο υποβάλλονται σε σημαντικές επενδύσεις και εκσυγχρονίζονται και ασκούνται μαζί σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. εκτιμούν την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον στρατηγό Ανίλ Τσαουχάν για να συζητήσουμε πώς μπορούμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας με τρόπο που να ωφελεί την αμοιβαία ασφάλεια και ευημερία μας», δήλωσε ο Ραντάκιν.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο ανδρών επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση της ισχυρής διμερούς αμυντικής συνεργασίας καθώς και σε μια συνεργασία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Atmanirbhar Bharat» της κυβέρνησης της Ινδίας.

Ο Ραντάκιν συμμετέχει σε μια σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου στην Ινδία αυτή την εβδομάδα, συνεχίζοντας δυναμικά την οικοδόμηση στρατηγικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και είχε συζητήσεις με τον Αρχηγό Ναυτικού Επιτελείου, Ναύαρχο Χαρί Κουμάρ, τον Αρχηγό Επιτελείου Στρατού, Στρατηγό Μανότζ Παντέ, τον Γραμματέα Άμυνας, Γκιριντχάρ Αραμανέ, και τον επίκουρο υπουργό Αμυντικής Παραγωγής, T. Ναταρατζάν. "Η επίσκεψή μου στην Ινδία αντικατοπτρίζει την πεποίθηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι η ασφάλειά μας είναι αδιαίρετη από αυτή του ευρύτερου κόσμου. Ως παγκόσμιο εμπορικό έθνος έχει σημασία για το Ηνωμένο Βασίλειο ότι ο Ινδο-Ειρηνικός είναι ανοιχτός και ελεύθερος, γι' αυτό οι βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι δημιουργώντας την ευρύτερη και πιο ολοκληρωμένη παρουσία στην περιοχή από οποιοδήποτε ευρωπαϊκό έθνος», ανέφερε η CDS του Ηνωμένου Βασιλείου.

"Η Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι φυσικοί εταίροι σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο αμφισβητούμενος και ασταθής. Μοιραζόμαστε πολλά από τα ίδια δημοκρατικά ένστικτα και αξίες και είμαστε και οι δύο δεσμευμένοι στο κράτος δικαίου. Είμαστε σεβαστές στρατιωτικές δυνάμεις, και οι δύο υποβάλλονται σε σημαντικές επενδύσεις και εκσυγχρονισμός και άσκηση μαζί σε γη, θάλασσα και αέρα», είπε ο Ραντάκιν.

Ο ναύαρχος, ο οποίος βρίσκεται σε τριήμερη επίσκεψη στην Ινδία και ξεκίνησε το ταξίδι του αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες στρατιώτες στο Εθνικό Πολεμικό Μνημείο το πρωί της Δευτέρας (17/4), ενόψει της πρώτης συνάντησής του με τον Ινδό ομόλογό του, στρατηγό Ανίλ Τσαουχάν.

Τις επόμενες δύο ημέρες, ο ναύαρχος Ραντάκιν θα φιλοξενηθεί από διάφορες εγκαταστάσεις των ινδικών Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη τη χώρα, με σκοπό την ενίσχυση της στρατιωτικής εμπλοκής και τη διερεύνηση ευκαιριών γύρω από τη συνδημιουργία μελλοντικών τεχνολογιών. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ινδία είναι φυσικοί εταίροι στην άμυνα και μοιράζονται μια ισχυρή και διαρκή σχέση, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας στην έρευνα, την ανάπτυξη και την κατάρτιση.

Μετά την υπογραφή ενός επικαιροποιημένου Μνημονίου Κατανόησης το 2019, οι συζητήσεις σχετικά με τη βιομηχανική συνεργασία στον αεροδιαστημικό τομέα έχουν προχωρήσει. "Η Ινδία είναι ένας πολύτιμος αμυντικός εταίρος για το Ηνωμένο Βασίλειο και η σχέση μας συνεχίζει να ανθίζει σε όλους τους τομείς της έρευνας και της βιομηχανίας. Και τα δύο έθνη μας έχουν δεσμευτεί για τη σταθερότητα και την ευημερία του Ινδο-Ειρηνικού και συνεχίζουμε να εκπαιδεύουμε και να λειτουργούμε μαζί με τους Ινδούς εταίρους μας για να προωθήσει την ασφάλεια στην περιοχή», δήλωσε ο Μπεν Γουάλας, υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το HMS Λάνκαστερ επισκέφτηκε το Κότσι για να εκπαιδευτεί στο πλευρό του Ινδικού Ναυτικού ως μέρος της Άσκησης Κονκάν, ενώ πέντε μαχητικά Mirage 2000 πέταξαν από πιλότους της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας στη μεγαλύτερη εναέρια άσκηση της Βασιλικής Αεροπορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο – «Exercise Cobra Warrior». Αργότερα αυτό το μήνα, στρατιώτες από τον Ινδικό Στρατό θα αναπτυχθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να λάβουν μέρος στην Άσκηση «Ajeya Warrior», σε μία συνεκπαίδευση με τον Βρετανικό Στρατό.

Η επίσκεψη του Αρχηγού του Επιτελείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου συμπίπτει επίσης με την επίσκεψη του Αρχηγού Αεροπορικού Επιτελείου (CAS) της Βασιλικής Αεροπορίας, Αρχηγού Αεροπορίας Στρατάρχη Σερ Μάικ Γουίγκστον. Η επίσκεψη δύο από τους ανώτερους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί παράδειγμα της σημασίας με την οποία το ΗΒ διατηρεί τη σύμπραξη άμυνας και ασφάλειας με την Ινδία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags