Facebook Pixel "Μπλόκο" οριστικά στον Κασιδιάρη! Εγκρίθηκε στις εκλογές το ΕΑΝ του Κανελλόπουλου
Life
| 2023-05-02 20:19:00

"Μπλόκο" οριστικά στον Κασιδιάρη! Εγκρίθηκε στις εκλογές το ΕΑΝ του Κανελλόπουλου

Sportdog Team
"Μπλόκο" οριστικά στον Κασιδιάρη! Εγκρίθηκε στις εκλογές το ΕΑΝ του Κανελλόπουλου

H ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, που ορίστηκε πριν από λίγες μέρες, έβαλε στοπ στο κόμμα του πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής, που είναι φυλακισμένος.

«Όχι» στο κόμμα Κασιδιάρη με ψήφους 9-1 «είπε» η ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, που ορίστηκε πριν από λίγες μέρες. Την ίδια ώρα, έδωσε το «πράσινο φως» στο ΕΑΝ. Νωρίτερα, δικαστικοί και νομικοί κύκλοι εξηγούσαν στο NEWPOST και τη Χριστίνα Κοραή πως ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πάρει το πράσινο φως για να κατεβεί στις εκλογές μετά τις ρυθμίσεις που έφερε η κυβέρνηση.

Επιπροσθέτως, δεν ήταν όσο κατηγορηματικοί σε ό,τι αφορά στο αν θα μπορούσε να απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές του κόμματος ΕΑΝ του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου που διετέλεσε για λίγες ημέρες πρόεδρος του κόμματος του Κασιδιάρη. Ο πρόεδρος του ΕΑΝ έχει δηλώσει ότι μετά την λήξη της συνεργασίας που είχε με το κόμμα Κασιδιάρη – με τον ίδιο δεν ήρθαν ποτέ σε επαφή όπως τονίζει- αποφάσισε να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία.

Ούτε το καταστατικό του ούτε τα ψηφοδέλτια του παραπέμπουν στο εθνικό κόμμα Έλληνες όπως αναφέρουν άλλες πηγές. Οι αρεοπαγίτες θα τα αξιολογήσουν όλα και θα εκφέρουν κρίση. Τα υπομνήματα των κομμάτων Η ΝΔ στο υπόμνημα που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο εστιάζει μόνο στο κόμμα του έγκλειστου στις φυλακές και καταδικασμένου πρωτόδικα για ηγετική συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη και δεν κάνει καμία αναφορά στο ΕΑΝ. Το ΠΑΣΟΚ στο δικό του υπόμνημα ζητεί από τον Άρειο Πάγο να εξετάσει «αν συντρέχει περίπτωση να αποκλειστεί και το κόμμα ΕΑΝ».

 

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags