Facebook Pixel Οι ΗΠΑ εμβαθύνουν τη σχέση τους με την Ινδία ενόψει της επίσκεψης Μόντι στην Ουάσινγκτον τον Ιούνιο
Life
| 2023-05-21 04:33:00

Οι ΗΠΑ εμβαθύνουν τη σχέση τους με την Ινδία ενόψει της επίσκεψης Μόντι στην Ουάσινγκτον τον Ιούνιο

του Γεωπόλδου
Οι ΗΠΑ εμβαθύνουν τη σχέση τους με την Ινδία ενόψει της επίσκεψης Μόντι στην Ουάσινγκτον τον Ιούνιο

O Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν θα φιλοξενήσουν τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι για επίσημη επίσκεψη τον επόμενο μήνα.

Ο Βεντάντ Πατέλ, Κύριος Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, τόνισε τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 την εμβάθυνση της εταιρικής σχέσης μεταξύ Ουάσιγκτον και Νέου Δελχί ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι. “Η συνεργασία μας με την Ινδία είναι μια από τις πιο συνεπακόλουθες σχέσεις μας και ήμασταν κοντά με την Ινδία σε μια σειρά από ζωτικές προτεραιότητες. Η κρατική επίσκεψη είναι μια ευκαιρία να εμβαθύνουμε ορισμένες από αυτές τις συνεργασίες”, δήλωσε ο Βεντάντ Πατέλ σχετικά με το επίσημο κράτος του πρωθυπουργού Μόντι. Επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 22 Ιουνίου 2023.

 

Μιλώντας για το ρόλο της Ινδίας στη διασφάλιση ενός ελεύθερου και ανοιχτού Ινδο-Ειρηνικού, ο Πατέλ είπε: «Η επίσημη επίσκεψη είναι μια ευκαιρία να εμβαθύνουμε ορισμένες από αυτές τις συνεργασίες, είτε διασφαλίζει έναν ελεύθερο και ανοιχτό Ινδο-Ειρηνικό είτε διασφαλίζει ότι είναι μια περιοχή Αυτό είναι πιο συνδεδεμένο, πιο ευημερούν, πιο ασφαλές και πιο ανθεκτικό. Προφανώς, μεταξύ Ινδίας και Ηνωμένων Πολιτειών, υπάρχει μια ευκαιρία να εμβαθύνουν τα εμπορικά ζητήματα, να εμβαθύνουν τις εταιρικές σχέσεις ασφάλειας».

Τόνισε επίσης ορισμένες κοινές παγκόσμιες προκλήσεις, όπως η παγκόσμια υγεία και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. “Υπάρχει η ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε ορισμένες κοινές παγκόσμιες προκλήσεις όπως η παγκόσμια υγεία και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Απομονούμε να φιλοξενήσουμε την ινδική κυβέρνηση”, είπε ο Πατέλ.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν θα φιλοξενήσουν τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι για επίσημη επίσκεψη τον επόμενο μήνα. Η δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο ανέφερε: «Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν θα φιλοξενήσουν τον Πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι της Δημοκρατίας της Ινδίας για επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία θα περιλαμβάνει επίσημο δείπνο, στις 22 Ιουνίου. 2023.”

Η επικείμενη επίσκεψη θα επιβεβαιώσει τη βαθιά και στενή συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ινδίας και τους θερμούς δεσμούς οικογένειας και φιλίας, που συνδέει Αμερικανούς και Ινδούς. «Η επίσκεψη θα ενισχύσει την κοινή δέσμευση των δύο χωρών για έναν ελεύθερο, ανοιχτό, ευημερούν και ασφαλή Ινδο-Ειρηνικό και την κοινή μας αποφασιστικότητα να αναβαθμίσουμε τη στρατηγική μας εταιρική σχέση τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας, της καθαρής ενέργειας και του διαστήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η τελευταία κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Μόντι και του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν πραγματοποιήθηκε στην Ινδονησία. Οι δύο ηγέτες έλαβαν υπόψη τομείς όπως οι κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες και η τεχνητή νοημοσύνη. Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές συζήτησαν τη στενή συνεργασία σε τομείς προσανατολισμένους στο μέλλον, όπως οι κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες, οι προηγμένοι υπολογιστές και η τεχνητή νοημοσύνη, αναφέρεται σε επίσημη δήλωση του γραφείου του Πρωθυπουργού. Οι δύο ηγέτες είχαν επίσης συνομιλίες για επίκαιρες παγκόσμιες και περιφερειακές εξελίξεις.

ΠΗΓΗ: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags