Facebook Pixel Ινδία: Μία αληθινή πρωταθλήτρια! Η ακτιβίστρια που τιμήθηκε για τον αγώνα της κατά της παιδικής εργασίας
Life
| 2023-06-15 18:36:00

Μία αληθινή πρωταθλήτρια! Η ακτιβίστρια που τιμήθηκε για τον αγώνα της κατά της παιδικής εργασίας

Sportdog Team
Μία αληθινή πρωταθλήτρια! Η ακτιβίστρια που τιμήθηκε για τον αγώνα της κατά της παιδικής εργασίας

Έχει εργαστεί σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της ως δικηγόρος και ακτιβίστρια για να εφαρμόσει προσεγγίσεις βασισμένες στα δικαιώματα στην παιδική εργασία.

Με το βραβείο βραβείο Iqbal Masih 2023 για την Εξάλειψη της Παιδικής Εργασίας τιμήθηκε η δικηγόρος-ακτιβίστρια Lalitha Natarajan με έδρα το Chennai, όπως ανέφερε το Προξενείο των ΗΠΑ την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023.

Η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην ινδική μεγαλούπολη, Chennai,  Judith Ravin απένειμε το βραβείο στην Natarajan σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου.

Η Natarajan έχει εργαστεί σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της ως δικηγόρος και ακτιβίστρια για να εφαρμόσει προσεγγίσεις βασισμένες στα δικαιώματα στην παιδική εργασία. Ως ηγέτιδα στον αγώνα για τον τερματισμό της εκμεταλλευτικής παιδικής εργασίας στη νότια Ινδία, εντοπίζει παιδιά θύματα εμπορίας, συγκεκριμένα δεσμευμένης εργασίας, βοηθώντας στην επανένταξή τους στην κοινωνία, σύμφωνα με δήλωση.

Ως μέλος της Επιτροπής Παιδικής Ευημερίας (Βόρεια Ζώνη), στο Υπουργείο Κοινωνικής Άμυνας, στην κυβέρνηση του Ταμίλ Ναντού, διασφαλίζει ότι τα θύματα λαμβάνουν αποζημίωση βάσει του Νόμου για την Παιδική Εργασία και την Προστασία των Παιδιών από Σεξουαλικές Παραβάσεις (POCSO). Εκτός από την εργασία σε θέματα παιδικής εργασίας, η Lalitha παρέχει επίσης νομική και συμβουλευτική υποστήριξη σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.

Το βραβείο Iqbal Masih είναι ένα μη χρηματικό βραβείο με εντολή του Κογκρέσου των ΗΠΑ που ιδρύθηκε από τον Υπουργό Εργασίας το 2008 και τιμά την εξαιρετική συνεισφορά στην καταπολέμηση της παιδικής εργασίας.

Το βραβείο Iqbal Masih τιμά τον συνονόματό του, ένα παιδί από το Πακιστάν που πουλήθηκε σκλάβος ως ταπητουργός σε ηλικία 4 ετών, το οποίο δραπέτευσε από τους απαγωγείς του στα 10 του. σκοτώθηκε το 1995 σε ηλικία 12 ετών.

Το βραβείο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου για να ευαισθητοποιήσει και να δραστηριοποιηθεί για την πρόληψη της παιδικής εργασίας.

Στην τελετή απονομής των βραβείων στο Chennai στις 30 Μαΐου, στην οποία συμμετείχαν υπερασπιστές των δικαιωμάτων των παιδιών, η γενική πρόξενος των ΗΠΑ Judith Ravin είπε: «Η μάχη κατά της δεσμευμένης εργασίας αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό. Σήμερα έχουμε το ειδικό προνόμιο να παρουσιάσουμε το βραβείο Iqbal Masih 2023 του Υπουργείου Εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών για την Εξάλειψη της Παιδικής Εργασίας στη Lalitha Natarajan, η οποία είναι αληθινή πρωταθλήτρια».

«Οι θαρραλέες προσπάθειές της συνέβαλαν στην απόκτηση κοινωνικής δικαιοσύνης για τους νέους της Ινδίας και τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς. Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, έχει σώσει παιδιά από την καταναγκαστική εργασία σε διάφορους βιομηχανικούς τομείς σε όλη την πολιτεία Ταμίλ Ναντού, από λατομεία πέτρας έως εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων και μύλους χειροποίητου αργαλειού», πρόσθεσε.

«Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει το έργο ζωής της Lalitha Natarajan που έχει φέρει πραγματική αλλαγή στις ζωές εκατοντάδων Ινδών παιδιών», πρόσθεσε η CG Ravin.

Ο Natarajan είπε, «Νιώθω τιμή που λαμβάνω το διάσημο βραβείο Iqbal Masih για την Εξάλειψη της Παιδικής Εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Αυτό το βραβείο θα με παρακινήσει περαιτέρω να εργαστώ για τη φροντίδα των παιδιών. Ως μέλος της Επιτροπής Παιδικής Πρόνοιας, συνεργάζομαι στενά με διάφορες κρατικές και κεντρικές κυβερνητικές υπηρεσίες, το δικαστικό σώμα και την αστυνομία για να διασφαλίσω ότι οι παραβάτες των δικαιωμάτων των παιδιών θα καταδικαστούν».

«Για αυτόν τον λόγο, συνεργάζομαι με ιδρύματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να διασφαλίσω ότι η Πρώτη Έκθεση Πληροφοριών (FIR) καταχωρείται από την αστυνομία, διασφαλίζοντας ότι το έγκλημα πράγματι αναγνωρίζεται. Θέλω ιδιαίτερα να αναγνωρίσω τα παιδιά που επέζησαν της εμπορίας ανθρώπων και της δεσμευμένης εργασίας που αγωνίστηκα για πολλά χρόνια και τους εύχομαι ειρήνη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags