Facebook Pixel ΗΠΑ: Αμερικανός αναλυτής προειδοποιεί! Αν ο Μπάιντεν δώσει F-16 στην Τουρκία χάνει την ψήφων των Ελλήνων
Life
| 2023-06-19 07:06:00

Αμερικανός αναλυτής προειδοποιεί! Αν ο Μπάιντεν δώσει F-16 στην Τουρκία χάνει την ψήφων των Ελλήνων

του Γεωπόλδου
Αμερικανός αναλυτής προειδοποιεί! Αν ο Μπάιντεν δώσει F-16 στην Τουρκία χάνει την ψήφων των Ελλήνων

Ο εναγκαλισμός με την Τουρκία θα μπορούσε να σημαίνει ήττα για Μπάιντεν

Του Μάικλ Ρούμπν /Washington Examiner

Το κατηγορητήριο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να γίνει πρωτοσέλιδο σήμερα, αλλά δεν θα αλλάξει ένα απλό γεγονός: ανεξάρτητα από το αν ο Τραμπ είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, οι διαιρέσεις της Αμερικής σημαίνουν ότι ο επόμενος αριθμός των εκλογικών κολλεγίων θα είναι κοντά, ακόμη και αν η λαϊκή ψήφος δεν είναι.

Ήδη, οι ειδήμονες και οι πολιτικοί αναλυτές εντοπίζουν ορισμένα πεδία μάχης, εκείνα στα οποία το 5% των ψήφων ή λιγότερο θα καθορίσει τον νικητή. Το 2016, τα πεδία μάχης ήταν η Αριζόνα, το Κολοράντο, η Φλόριντα, το Μέιν, το Μίσιγκαν, η Μινεσότα, η Νεβάδα, το Νιου Χάμσαϊρ, η Βόρεια Καρολίνα, η Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν. Το 2020, η Τζόρτζια έγινε πεδίο μάχης, ενώ το Κολοράντο, το Μέιν και η Μινεσότα έχασαν το καθεστώς του πεδίου μάχης. Η αναφερόμενη αγορά διαφημίσεων του Μπάιντεν στην Αριζόνα, τη Γεωργία, το Μίτσιγκαν, τη Νεβάδα, την Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν υποδηλώνει ότι η εκστρατεία του πιστεύει ότι αυτά τα κράτη θα είναι κρίσιμα για την επανεκλογή.

Εάν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν έχει τον τρόπο του, αυτά τα πεδία μάχης μπορεί να γίνουν λίγο πιο σφιχτά, αν όχι δύσκολα, για να κερδίσει το αφεντικό του.

Στις περισσότερες εκλογές, η εξωτερική πολιτική δεν έχει μεγάλη σημασία. Ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους ήταν ψηλά με περίπου 90% έγκριση μετά τον Πρώτο Πόλεμο του κόλπου πριν ο Μπιλ Κλίντον αποκόψει το προβάδισμά του με το σλόγκαν του, "είναι η οικονομία, ηλίθια.”

Επίμαχο είναι το αίτημα του Σάλιβαν προς τους βασικούς γερουσιαστές να άρουν την επιρροή τους στην επιθυμία του Προέδρου Τζο Μπάιντεν να στείλει μαχητικά F-16 και αναβαθμίσεις αεροηλεκτρονικών στην Τουρκία ως μέρος ενός ανταλλάγματος στο οποίο η Τουρκία θα τερματίσει το βέτο της για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Η ιδέα δεν είναι συνετή. Ενθαρρύνει τον εκβιασμό της Τουρκίας. Θα μπορούσε να θυσιάσει την περιφερειακή ασφάλεια για τον συμβολισμό της συμμετοχής της Σουηδίας. Η Τουρκία είναι πολύ πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει νέα F-16 για να ενισχύσει τις αξιώσεις της εναντίον ελληνικών νησιών στο Αιγαίο παρά στην άμυνα του ΝΑΤΟ.

Μια εκλογική περιφέρεια που δεν θα ξεχάσει είναι οι Ελληνοαμερικανοί. Πολλοί Ελληνοαμερικανοί ζουν στη Φλόριντα, την Πενσυλβάνια, την Αριζόνα, τη Τζόρτζια, το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν. Υπάρχει επίσης ένας σημαντικός ελληνικός πληθυσμός στο Νιου Χάμσαϊρ.

Το 2016, ο Τραμπ κέρδισε το Ουισκόνσιν με 22.748 ψήφους έναντι της Χίλαρι Κλίντον. Το 2020, η συμμετοχή αυξήθηκε σε περισσότερο από 70%, αλλά ο Μπάιντεν κέρδισε την πολιτεία με μόλις 20.682 ψήφους. Με άλλα λόγια, οι λίγες χιλιάδες Έλληνες που ζουν μέσα και γύρω από το Γκριν Μπέι, το Μιλγουόκι και το Μάντισον θα μπορούσαν να είναι αρκετοί για να επηρεάσουν τις εκλογές. Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι το Ουισκόνσιν φιλοξενεί την 15η μεγαλύτερη αρμενική κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Μπάιντεν θα μπορούσε να χάσει το κράτος εάν θεωρηθεί ότι τροφοδοτεί αφελώς μια απειλή ανανεωμένης εθνοκάθαρσης, αν όχι γενοκτονίας.

Ούτε το Ουισκόνσιν είναι μόνο του. Κατά τη διάρκεια των εκλογών για τη Γερουσία του 2022, οι Ελληνοαμερικανοί στην Πενσυλβάνια βοήθησαν να απομακρυνθεί η κλίμακα από τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Μεχμέτ Οζ υπέρ του Τζον Φέτερμαν λόγω του πανειλημμένου εναγκαλισμού του Οζ στον Τούρκο δικτάτορα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ενώ οι περισσότεροι Αρμένιοι ζουν σε σταθερά μπλε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη, η Πενσυλβάνια φιλοξενεί την έβδομη μεγαλύτερη αρμενική κοινότητα στις ΗΠΑ.η Ατλάντα της Γεωργίας, εν τω μεταξύ, φιλοξενεί τουλάχιστον 12.000 Έλληνες και έχει Ελληνικό Προξενείο.

Τίποτα από αυτά δεν σημαίνει ότι η επιθυμία του Μπάιντεν να εξοπλίσει μια επιθετική Τουρκία θα αναστρέψει είτε τους Έλληνες είτε τους Αρμένιους από την τάση των Δημοκρατικών. Εδώ οι εκλογές του 2020 παρέχουν πληροφορίες. Ενώ οι Δημοκρατικοί ήλπιζαν ότι η τοξικότητα του Τραμπ για τις γυναίκες και τους ανεξάρτητους ψηφοφόρους θα τους βοηθούσε να κατεβάσουν την ψηφοφορία, τα αποτελέσματα έδειξαν διαφορετικά. Πολλοί ψηφοφόροι επέλεξαν τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ, αλλά δεν τιμώρησαν άλλους Ρεπουμπλικάνους. Με άλλα λόγια, ψήφισαν κατά του Τραμπ αλλά όχι κατά των Ρεπουμπλικάνων. Αυτό οδηγεί στην πιθανότητα το 2024, οι ανεξάρτητοι και οι Δημοκρατικοί με γνώμονα την εξωτερική πολιτική να ψηφίσουν κατά του Μπάιντεν, ακόμη και αν διατηρήσουν την αγκαλιά τους με τους νυν Δημοκρατικούς γερουσιαστές και εκπροσώπους.

Φυσικά, οι Ρεπουμπλικάνοι μπορούν ακόμα να χαλάσουν αυτή τη δυναμική αν αγκαλιάσουν τον Ερντογάν με τον τρόπο που κάνουν τώρα ο Μπάιντεν και ο Σάλιβαν. Η διπλωματία του χαβιαριού έχει διαφθείρει μερικούς Ρεπουμπλικανούς ηγέτες σκέψης και αφελείς άλλους. Είναι πολύ νωρίς για να μάθουμε τι θα σημαίνουν τα τελευταία κατηγορητήρια για τον Ρεπουμπλικανικό αγώνα, αλλά ο κυβερνήτης Ρον Ντεσάντις (R-FL), ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι, ο γερουσιαστής Τιμ Σκοτ (R-SC) και ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϋ Κρις Κρίστι θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί για οποιονδήποτε εναγκαλισμό της Τουρκίας ή αποδοχή τουρκικών χρημάτων κατά τη διάρκεια των τρεχουσών εκλογών. Στα κράτη του πεδίου μάχης του 2024, η Τουρκία είναι τοξική. Ο εναγκαλισμός με την Τουρκία Θα μπορούσε να σημαίνει ήττα. 

Μετάφραση: Infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags