Facebook Pixel Ποιά χώρα πιέζει η κυβέρνηση Μπάιντεν να αγοράσει αμερικανικά drones;
Life
| 2023-06-21 00:29:00

Ποιά χώρα πιέζει η κυβέρνηση Μπάιντεν να αγοράσει αμερικανικά drones;

του Γεωπόλδου
Ποιά χώρα πιέζει η κυβέρνηση Μπάιντεν να αγοράσει αμερικανικά drones;

Οι ΗΠΑ βλέπουν απειλές και εμβαθύνουν τις στρατηγικές τους σχέσεις.

Ο Δρ Μπαρά Μπαράι, δημοφιλής ηγέτης της κοινότητας και διοργανωτής της εκδήλωσης  στο κτίριο Ronald Reagan Centre του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι  στις ΗΠΑ την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 είπε ότι ο Ινδός πρωθυπουργός είναι το πιο δημοφιλές δημόσιο πρόσωπο στον κόσμο, όχι μόνο στην Ινδία . "Ο πρωθυπουργός Μόντι είναι το πιο δημοφιλές δημόσιο πρόσωπο, ηγέτης στον κόσμο, όχι μόνο στην Ινδία. Ο Πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά δημοφιλής. Θεωρείται ως οραματιστής ηγέτης για την Ινδία που εργάζεται ακούραστα για την ανάπτυξη της Ινδίας", είπε ο Μπαράι. 

Ο Μόντι είχε σχεδιαστεί να φιλοξενηθεί σε ένα γιγάντιο στάδιο στο Σικάγο,  για να απευθυνθεί σε 40.000 Ινδοαμερικανούς. Όμως, λόγω του προγραμματισμού και των υλικοτεχνικών εμποδίων,  αυτή η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός έδωσε τελικά τη συγκατάθεσή του να μιλήσει στην κοινότητα το απόγευμα της 23ης Ιουνίου στις 6 μ.μ. αμέσως μετά την οποία θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Κάιρο μετά από πρόσκληση του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από το Ίδρυμα Κοινότητας της Ινδίας των ΗΠΑ. Μιλώντας για τα θέματα στα οποία θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός Μόντι, ο Μπαράι είπε: «Θέλουμε ο Πρωθυπουργός να μας πει τι μπορεί να κάνει η διασπορά για τη χώρα. Έτσι, το θέμα για το οποίο του ζητήσαμε να μιλήσει είναι ο ρόλος του η διασπορά στην ιστορία ανάπτυξης της Ινδίας, τι μπορεί να κάνει η διασπορά για τη χώρα, τι μπορεί να κάνει η διασπορά για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων της Ινδίας, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε».

Ο Μπαράι είπε ότι ο Πρωθυπουργός δίδαξε την ιδέα ότι κάθε οικογένεια πρέπει να έχει τουαλέτα και κάθε οικογένεια πρέπει να έχει νερό με σωλήνες, κάτι που έχει συμβεί τώρα στο 80%. Και ελπίζουμε ότι τα επόμενα δύο χρόνια, το 100 τοις εκατό των νοικοκυριών θα έχουν νερό βρύσης. Θεώρησε ότι κάθε νοικοκυριό στο Γκουτζαράτ έπρεπε να έχει ηλεκτρισμό, κάτι που έκανε.

Ο Μπαράι πρόσθεσε: "Είχαμε αρκετά κεφάλαια για την εκδήλωση εντός τεσσάρων ημερών καθώς ο κόσμος κάνει δωρεές λόγω του πρωθυπουργού. Όταν ακούνε ότι πρόκειται να υπάρξει πρόγραμμα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, θέλουν να υποστηρίξουν το πρόγραμμα. Άρα υπάρχει ένας εύλογος αριθμός εθελοντών δωρητών που έχουν δωρίσει τα κεφάλαια, αλλά περισσότερο από το 80 τοις εκατό των ατόμων που θα έρθουν ως καλεσμένοι έρχονται δωρεάν", ανέφερε ο διοργανωτής της εκδήλωσης.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ ΜακΚόρμικ τόνισε, ότι υπάρχουν οικονομικοί, στρατιωτικοί και στρατηγικοί δεσμοί μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) και της Ινδίας. Τόνισε ότι οι νομοθέτες είτε είναι Δημοκρατικοί είτε Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην Ινδία ως «μελλοντικό εταίρο στο μέλλον».

Σχετικά με τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ πιέζουν να υπογράψουν μια συμφωνία για μεγάλα όπλα με drone κατά την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, είπε: "Νομίζω ότι όσο περισσότερο συνδέουμε τις χώρες μας,  στρατηγικά, οικονομικά, στρατιωτικά, τόσο το καλύτερο. Κοιτάξτε τις απειλές στην περιοχή, εάν κοιτάξετε τη στρατηγική θέση της Ινδίας δίπλα στην Κίνα, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, με όλα τα προβλήματα που έχουμε σε αυτό το μέρος του κόσμου αυτή τη στιγμή, χρειαζόμαστε έναν ισχυρό εταίρο, κάποιον που να μπορούμε συνδεόμαστε».

Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν προτρέπει την Ινδία να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να προχωρήσει σε μια πολυαναμενόμενη συμφωνία για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής ενόψει της επερχόμενης επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στην Ουάσιγκτον.

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags