Facebook Pixel Εκλογές 2023: Χαμός με τις ψήφους των Νέων! Ποιο κόμμα κέρδισε τη μάχη της νεολαίας; (ΦΩΤΟ)
Life
| 2023-06-25 19:40:00

Χαμός με τις ψήφους των Νέων! Ποιο κόμμα κέρδισε τη μάχη της νεολαίας; (ΦΩΤΟ)

του Γεωπόλδου
Χαμός με τις ψήφους των Νέων! Ποιο κόμμα κέρδισε τη μάχη της νεολαίας; (ΦΩΤΟ)

Δεν θα πιστέψετε τί συνέβη με τους ψήφους των νέων στις εθνικές εκλογές 2023.

Η αυτοδυναμία και η αδιανόητη άνοδος της ακροδοξίας είναι τα συμπεράσματα από τα  πρώτα exit polls που προέκυψαν μετά το κλείσιμο της κάλπης στις εθνικές εκλογές 2023.

 

Τα αποτελέσματα δείχνουν μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κερδίζει αυτοδυναμία. Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα της βραδιάς, ξεχωρίζει η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά η είσοδος των Σπαρτιατών στη Βουλή, που είναι ακροδεξιό κόμμα που στηρίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης. Επίσης, σύμφωνα με το exit poll υπάρχει ένα θρίλερ στα μικρά κόμματα με τη ΝΙΚΗ, την Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25 να δίνουν μάχη για να μπουν στη Βουλή. Όπως τονίζουν και οι δημοσκόποι για κάποια κόμματα θα πρέπει να περιμένουμε τα πραγματικά αποτελέσματα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πως ψήφισαν οι νέοι σε αυτές τις εκλογές. Γιατί η μάχη των νέων στέλνει ένα μήνυμα προς τις πολιτικές ηγεσίες.

Όπως έδειξε το STAR Channel, 28,7 % των νέων επέλεξαν Νέα Δημοκρατία, το 18,9% το ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη δύναμη είναι το ΠΑΣΟΚ με 9,8% και ακολουθούν οι Σπαρτιάτες με 9,3 % κάτι που σίγουρα πρέπει να τεθεί υπόψιν. Πέμπτο έρχεται το ΚΚΕ με 8,8%, έκτο το Μέρα 25 με 7,1%, έβδομη η Πλεύση Ελευθερίας με 6,5 %, όγδοη η Νίκη με 2,5% και τελευταία η Ελληνική Λύση με 1,8%.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags