Facebook Pixel Διαμαρτυρόμεθα! Αγώνας για την ακύρωση της παραγωγής σειράς της Disney για τον γενοκτόνο Μουσταφά Κεμάλ
Life
| 2023-07-01 15:40:00

Διαμαρτυρόμεθα! Αγώνας για την ακύρωση της παραγωγής σειράς της Disney για τον γενοκτόνο Μουσταφά Κεμάλ

του Γεωπόλδου
Διαμαρτυρόμεθα! Αγώνας για την ακύρωση της παραγωγής σειράς της Disney για τον γενοκτόνο Μουσταφά Κεμάλ

Πόντιοι και Αρμένιοι βάζουν εμπόδια στην προσπάθεια διαφήμισης ενός ανθρώπου, τα χέρια του οποίου ήταν βαμμένα από αίμα των χριστιανικών λαών της Ανατολής.

Η Αρμενική κοινότητα στις ΗΠΑ (ANCA) ξεκίνησε μεγάλη εκστρατεία κατά της σειράς που ετοιμάζει η μεγάλη αμερικανική εταιρεία παραγωγής Disney για τον Τούρκο ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ, κατηγορώντας τον για τρομερά εγκλήματα κατά Ελλήνων και Αρμενίων, αλλά και άλλων εθνοτήτων.

Η αλήθεια όμως για χιλιάδες Έλληνες, Αρμένιους και άλλους λαούς ήταν ότι ο Κεμάλ ήταν ο ενορχηστρωτής και ο ιθύνων νους μιας μεγάλης γενοκτονίας, την οποία είχε σχεδιάσει από το 1919, για να "εκκαθαρίσει" όπως σκέφτονταν την Τουρκία, από ξένους λαούς.

Τότε ήταν οι Έλληνες, οι Αρμένιοι και άλλοι, ενώ σήμερα είναι οι Κούρδοι, οι Σύροι, και Γιαζίντι στο Ιράκ, μιας και ο τουρκικός εθνικισμός δεν έχει τέλος, ενώ το πιο εξοργιστικό είναι ότι η Δύση ωραιοποιεί την κατάσταση και δεν αναφέρει κουβέντα για πολλά από τα τουρκικά εγκλήματα, ειδικά κατά του ελληνισμού.

Συμπαραστάτης στη μάχη που δίνει η Αρμενική Κοινότητα στις ΗΠΑ είναι και το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης». Ο σύλλογος που ιδρύθηκε για να αναδείξει τον βίο και το έργο του δημοσιογράφου-εθνομάρτυρα του Πόντου, Νίκου Καπετανίδη, ο οποίος κρεμάστηκε από τους Τούρκους το 1921 στην Αμάσεια, εξαιτίας των κειμένων που δημοσίευε στην εφημερίδα «Εποχή», όπου κατήγγειλε τη γενοκτονική δράση των τουρκικών αρχών, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία δηλώνει τη συμπαράστασή του στους Αρμενίους, προκειμένου η Disney να ακυρώσει την παραγωγή της εν λόγω σειράς. Μάλιστα στην ανακοίνωσή του το Σωματείο χρησιμοποιεί μία λέξη,  την οποία ο Καπετανίδης είχε χρησιμοποιήσει σε άρθρο του, στο οποίο κατήγγειλε τις βαρβαρότητες των Τούρκων.

Η λέξη αυτή είναι: «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης ενώνει την φωνή του με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που καλεί την εταιρία Disney να ακυρώσει την παραγωγή και προβολή της σειράς ” Ataturk” με θέμα τα ” κατορθώματα” του Μουσταφά Κεμάλ εν όψει της επετείου των 100 ετών από την ίδρυση της γειτονικής χώρας.

Ο Μουσταφά Κεμάλ βαρύνεται αιώνια με απεχθή εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας με εξόντωση χιλιάδων αθώων μη Τούρκων Μουσουλμάνων στην πέραν του Αιγαίου περιοχή.

Κάθε προσπάθεια εξωραϊσμού αυτής της προσωπικότητας συνιστά προσβολή των θυμάτων και της Ιστορικής Αλήθειας.

Καλούμε όλους τους Έλληνες πατριώτες που αντιπαρέρχονται τον ακραίο Ανθελληνικό αναθεωρητισμό να πάρουν θέση.

Καλούμε όλες τις οργανώσεις σε εγρήγορση και συμμετοχή στην καμπάνια ακύρωσης.

100 χρόνια μετά τα θύματα είναι ζωντανά στην μνήμη μας .

“ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ”

Εθνομάρτυρας Νίκος Καπετανίδης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags